Kim Clijsters heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane. In de tweede ronde haalde ze het uiteindelijk in drie sets (6-1, 1-6 en 6-3) van de Servische Ana Ivanovic.

Het was het vijfde onderlinge duel tussen beide speelsters, Ivanovic kon nog nooit winnen. In de kwartfinales neemt Clijsters het op tegen de winnares van het duel tussen thuisspeelster Samantha Stosur en de Tsjechische Iveta Benesova.

IJzersterke start

De wedstrijd ging erg laat van start, maar dat leek helemaal geen invloed te hebben op het spel van Clijsters. Ze ging ijzersterk van start in de eerste set en greep Ivanovic meteen bij de keel. Na heel wat winners haalde ze de openingsset met 6-1 binnen.

In set twee verloor Clijsters de concentratie volledig en stapelde ze de individuele fouten op. Ivanovic dicteerde plots de wet en duwde Clijsters helemaal in het verweer. De Servische duwde door en zorgde op haar beurt voor 1-6 setwinst.

In de derde set liep Ivanovic snel uit tot 0-3, maar daarna kon de Limburgse het evenwicht opnieuw herstellen en de stand in evenwicht brengen (3-3). In de beslissende games toonde Clijsters haar mentale veerkracht om uiteindelijk de derde set met twee breaks voorsprong uit te serveren: 6-3. (Belga/KVDA)

Kim Clijsters heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane. In de tweede ronde haalde ze het uiteindelijk in drie sets (6-1, 1-6 en 6-3) van de Servische Ana Ivanovic. Het was het vijfde onderlinge duel tussen beide speelsters, Ivanovic kon nog nooit winnen. In de kwartfinales neemt Clijsters het op tegen de winnares van het duel tussen thuisspeelster Samantha Stosur en de Tsjechische Iveta Benesova. IJzersterke start De wedstrijd ging erg laat van start, maar dat leek helemaal geen invloed te hebben op het spel van Clijsters. Ze ging ijzersterk van start in de eerste set en greep Ivanovic meteen bij de keel. Na heel wat winners haalde ze de openingsset met 6-1 binnen. In set twee verloor Clijsters de concentratie volledig en stapelde ze de individuele fouten op. Ivanovic dicteerde plots de wet en duwde Clijsters helemaal in het verweer. De Servische duwde door en zorgde op haar beurt voor 1-6 setwinst. In de derde set liep Ivanovic snel uit tot 0-3, maar daarna kon de Limburgse het evenwicht opnieuw herstellen en de stand in evenwicht brengen (3-3). In de beslissende games toonde Clijsters haar mentale veerkracht om uiteindelijk de derde set met twee breaks voorsprong uit te serveren: 6-3. (Belga/KVDA)