De Belgische motorrijder Eric Palante is tijdens de Rally van Dakar overleden aan de gevolgen van een hoge hyperthermie, een sterk verhoogde lichaamstemperatuur. Dat meldt de familie van de Luikenaar.'Eric Palante, motorrijder î122 van de Dakar 2014, is overleden ten gevolge van een hoge hypertermie', klinkt het. "Er werd tevens bevestigd dat er in zijn nabijheid nog voldoende water werd aangetroffen en dat de benzinetank nog benzine bevatte. Hij zou zich volgens het onderzoek te rusten hebben gelegd. De temperatuur zou rond de 47°C zijn geweest volgens de organisatie, welke helaas zijn overlijden zou teweeg gebracht hebben'.

Palante, vijftig jaar geworden, werd in de Tucuma woestijn in Argentinië door de bezemwagen gevonden. Hij was aan zijn elfde Dakar bezig. 'Daarbij is het niet de intentie om in te gaan op gelijk welke polemiek aangaande de ontdekking van het lichaam, zolang het onderzoek en de rechten van het onderzoek nog lopende zijn', aldus de persdienst van Palante, die vraagt 'rekening te houden met de ernst van de situatie en het verdriet van de familie'.

Palante was de 23e deelnemer die om het leven kwam in 36 edities van de monsterrally sinds 1979. (Belga/INM)

De Belgische motorrijder Eric Palante is tijdens de Rally van Dakar overleden aan de gevolgen van een hoge hyperthermie, een sterk verhoogde lichaamstemperatuur. Dat meldt de familie van de Luikenaar.'Eric Palante, motorrijder î122 van de Dakar 2014, is overleden ten gevolge van een hoge hypertermie', klinkt het. "Er werd tevens bevestigd dat er in zijn nabijheid nog voldoende water werd aangetroffen en dat de benzinetank nog benzine bevatte. Hij zou zich volgens het onderzoek te rusten hebben gelegd. De temperatuur zou rond de 47°C zijn geweest volgens de organisatie, welke helaas zijn overlijden zou teweeg gebracht hebben'. Palante, vijftig jaar geworden, werd in de Tucuma woestijn in Argentinië door de bezemwagen gevonden. Hij was aan zijn elfde Dakar bezig. 'Daarbij is het niet de intentie om in te gaan op gelijk welke polemiek aangaande de ontdekking van het lichaam, zolang het onderzoek en de rechten van het onderzoek nog lopende zijn', aldus de persdienst van Palante, die vraagt 'rekening te houden met de ernst van de situatie en het verdriet van de familie'. Palante was de 23e deelnemer die om het leven kwam in 36 edities van de monsterrally sinds 1979. (Belga/INM)