Dakar: motorrijder Boero overleed aan hartaanval

© Image Globe

Zaterdag twitterde de Argentijn nog: “Ik ga me helemaal geven. Wat je niet doodt, maakt je sterker”.

De Argentijnse motorrijder Jorge Martinez Boero (38), die zondag om het leven kwam tijdens de eerste etappe van de Dakar rally, overleed aan een hartaanval tijdens het transport naar het ziekenhuis.

Boero maakte een zware crash op twee kilometer van de finish in het Argentijnse Santa Rosa de la Pampa. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Mar del Plata, maar was bij aankomst daar al overleden.

“Na zijn val kreeg Boero een hartaanval. Een medisch urgentieteam was met een helikopter binnen de vijf minuten ter plaatse, maar kon de man niet meer reanimeren. Hij overleed tijdens het transport naar het ziekenhuis”, verklaarde de organisatie.

Boero had ernstige verwondingen aan het borstbeen. Getuigen zagen niet meteen een oorzaak voor zijn val. Het gebeurde op een lang recht en vlak stuk, net na een duinzone.

Boero nam aan zijn tweede Dakar deel. Vorig jaar gaf hij na een val op. De Argentijn keek naar zijn deelname uit. “Ik ben zo trots dat ik er weer bij ben”, zei hij op Facebook en op Twitter schreef hij: “Ik ga me helemaal geven. Wat je niet doodt, maakt je sterker”… (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content