David Goffin stunt tegen Bernard Tomic op Wimbledon

© AFP

Belgische revelatie staat in tweede ronde van grandslamtoernooi.

David Goffin heeft opnieuw gestunt. De 21-jarige Belg kwalificeerde zich voor de tweede ronde van Wimbledon door in de openingsronde te winnen tegen het Australische toptalent Bernard Tomic, twintigste reekshoofd en vorig jaar nog kwartfinalist in Londen. Goffin klopte de 19-jarige Tomic in vier sets (3-6, 6-3, 6-4 en 6-4 na 2 uur en 33 minuten).

In de tweede ronde neemt hij het op tegen de Amerikaanse kwalificatiespeler Jesse Levine. Die haalde het in vier sets van de Slovaak Karol Beck. Voor Goffin en Levine wordt het de eerste ontmoeting op het ATP-circuit.

Goffin maakte eerder dit seizoen al indruk op Roland Garros. Zijn sterke prestaties in Parijs leverden hem een wildcard op voor Wimbledon.

De Belgen zijn overigens uitstekend van start gegaan op het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Goffin is naast Xavier Malisse, Ruben Bemelmans en Kim Clijsters al onze vierde landgenoot in de tweede ronde.

Olivier Rochus is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. ‘Oli’ moest in de eerste ronde na een zware vijfsetter, gespreid over twee dagen, zijn meerdere erkennen in het twaalfde reekshoofd, de Spanjaard Nicolas Almagro. Na 3 uur en 24 minuten stonden de 6-7 (4/7), 3-6, 7-6 (7/4), 6-2 en 6-4 setstanden op het scorebord. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content