Delfine Persoon heeft in de Sternesaal in het Zwitserse Bern haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten met succes verdedigd. De 30-jarige West-Vlaamse, die voor de allereerste keer in het buitenland aantrad, haalde het na technisch KO in de negende ronde van de Zwitserse Europese kampioene Nicole Boss. Voor Persoon was het al haar 33e zege in 34 kampen, haar zestiende met KO. De 35-jarige Boss leed zaterdag haar vijfde nederlaag in twintig kampen.

Persoon had haar WBC-wereldtitel op 20 april 2014 veroverd. Toen won ze in Zwevezele op punten van de Argentijnse Erica Anabella Farias. Daarna verdedigde ze haar titel met succes tegen de Australische Diana Prazak, die verloor met technisch knock-out. Haar eerste Europese titel behaalde Persoon tegen Boss, maar die kamp dateerde al van maart 2011. Persoon gaf de Europese gordel nadien op om zich op de wereldtitel te richten. Die heeft ze nu al een jaar in handen. Persoon is verder ook WIBF-, WBF- en WIBA-wereldkampioene. (Belga/JH)

Delfine Persoon heeft in de Sternesaal in het Zwitserse Bern haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten met succes verdedigd. De 30-jarige West-Vlaamse, die voor de allereerste keer in het buitenland aantrad, haalde het na technisch KO in de negende ronde van de Zwitserse Europese kampioene Nicole Boss. Voor Persoon was het al haar 33e zege in 34 kampen, haar zestiende met KO. De 35-jarige Boss leed zaterdag haar vijfde nederlaag in twintig kampen. Persoon had haar WBC-wereldtitel op 20 april 2014 veroverd. Toen won ze in Zwevezele op punten van de Argentijnse Erica Anabella Farias. Daarna verdedigde ze haar titel met succes tegen de Australische Diana Prazak, die verloor met technisch knock-out. Haar eerste Europese titel behaalde Persoon tegen Boss, maar die kamp dateerde al van maart 2011. Persoon gaf de Europese gordel nadien op om zich op de wereldtitel te richten. Die heeft ze nu al een jaar in handen. Persoon is verder ook WIBF-, WBF- en WIBA-wereldkampioene. (Belga/JH)