In een volgelopen sporthal De Zwaluw in het West-Vlaamse Zwevezele haalde Delfine Persoon het op punten van de 26-jarige Française Maiva Hamadouche. Het was de derde keer dat de 30-jarige West-Vlaamse haar wereldtitel met succes verdedigde.

Gelijkopgaand

Hamadouche begon zoals verwacht zeer furieus aan de wedstrijd. Persoon pareerde op gepaste wijze en kon zelf ook enkele keren gevaarlijk uitpakken. De kamp bleef heel gelijk opgaand. In de vierde ronde bestookte Persoon 'El Veneno' met een reeks mokerslagen. De Française bleef evenwel kranig op de been en vocht terug. Na de vierde ronde kenden de scheidsrechters de volgende punten toe 39-37, 39-37 en 39-37 telkens in het voordeel van de West-Vlaamse titelverdedigster. In de zesde ronde nam Hamadouche even de bovenhand en moest Persoon verschillende keren incasseren. De thuisboksster bleef daarna echter alles mooi onder controle houden. Na acht ronden sprokkelde ze immers nog steeds de meeste punten: 77-75, 78-75 en 77-75. In de slotronde kon Persoon haar voorsprong consolideren en haalde ze het op punten (96-94, 98-93, 97-93).

Andere uitslagen

Eerder op de avond verlengde Sasha Yengoyan zijn titel als kampioen van de Benelux bij de zwaar weltergewichten nadat hij Ahmed Boussaidi knock-out sloeg in de tiende en laatste ronde. De Tunesiër Hedi Slimani won op punten van de Zuid-Afrikaan Mzonke Fana in de strijd bij de lichtgewichten ABU (African Boxing Union). Yves Ngabu ten slotte haalde het overtuigend van de Fransman Engin Karakplan bij de WBC cruisergewichten van de Franstalige vleugel. Ngabu mepte Karakplan knock-out in de eerste ronde na welgeteld 2:46. (Belga)

In een volgelopen sporthal De Zwaluw in het West-Vlaamse Zwevezele haalde Delfine Persoon het op punten van de 26-jarige Française Maiva Hamadouche. Het was de derde keer dat de 30-jarige West-Vlaamse haar wereldtitel met succes verdedigde.Hamadouche begon zoals verwacht zeer furieus aan de wedstrijd. Persoon pareerde op gepaste wijze en kon zelf ook enkele keren gevaarlijk uitpakken. De kamp bleef heel gelijk opgaand. In de vierde ronde bestookte Persoon 'El Veneno' met een reeks mokerslagen. De Française bleef evenwel kranig op de been en vocht terug. Na de vierde ronde kenden de scheidsrechters de volgende punten toe 39-37, 39-37 en 39-37 telkens in het voordeel van de West-Vlaamse titelverdedigster. In de zesde ronde nam Hamadouche even de bovenhand en moest Persoon verschillende keren incasseren. De thuisboksster bleef daarna echter alles mooi onder controle houden. Na acht ronden sprokkelde ze immers nog steeds de meeste punten: 77-75, 78-75 en 77-75. In de slotronde kon Persoon haar voorsprong consolideren en haalde ze het op punten (96-94, 98-93, 97-93). Eerder op de avond verlengde Sasha Yengoyan zijn titel als kampioen van de Benelux bij de zwaar weltergewichten nadat hij Ahmed Boussaidi knock-out sloeg in de tiende en laatste ronde. De Tunesiër Hedi Slimani won op punten van de Zuid-Afrikaan Mzonke Fana in de strijd bij de lichtgewichten ABU (African Boxing Union). Yves Ngabu ten slotte haalde het overtuigend van de Fransman Engin Karakplan bij de WBC cruisergewichten van de Franstalige vleugel. Ngabu mepte Karakplan knock-out in de eerste ronde na welgeteld 2:46. (Belga)