Didier Mbenga traint bij Spirou Charleroi

© Belga

De voormalige Belg in de NBA Didier Mbenga traint weer mee bij zijn oude club Charleroi. Of hij ook weer in België gaat spelen, is niet duidelijk.

Didier ‘DJ’ Mbenga is opnieuw in Charleroi neergestreken. De 32-jarige Congolese Belg gaat minstens tien dagen meetrainen met Ethias League-club Spirou Charleroi en ook een verlengd verblijf is niet uitgesloten. Dat maakte het Henegouwse team bekend.

Mbenga speelde tijdens het seizoen 2002-2003 ook al bij Les Spirous, trok in 2004 naar de Dallas Mavericks en werd zo de eerste Belg in de NBA. De 33-jarige center speelde in de Amerikaanse profbasketcompetitie bij de Mavericks (04-07), de Golden State Warriors (07-08), de Los Angeles Lakers (08-10) en de New Orleans Hornets (10-11). Daarna volgden korte passages bij het Chinese Qingdao Double en de Filipijnse club Barako Bull Energy.

“Ik ben teruggekeerd om mijn familie te zien en om bij mijn club van herkomst te trainen”, aldus Mbenga, die met de Lakers twee NBA-titels pakte (2009-2010). “Voorlopig staat er niets op het programma. En ik ben blij dat ik mijn vrienden terug kan zien. Ik ben mijn conditie blijven onderhouden en heb altijd contact gehouden met de club.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content