Met zijn vrouw Anastasia Bryzgalova veroverde Alexander Krushelnitsky brons bij de gemengde teams.

Zondag deelde een woordvoerder van de olympische atleten uit Rusland al mee dat een atleet die onder de olympische vlag deelneemt aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, mogelijk betrapt is op het gebruik van doping. Al snel circuleerde de naam van Krushelnitsky in de Russische media. Volgens diezelfde media werd Krushelnitsky op het gebruik van het verboden middel meldonium betrapt, maar dat werd door het TAS niet bevestigd.

Het TAS meldt dat er nog geen datum is vastgelegd waarop Krushelnitsky gehoord zal worden. De Rus riskeert een schorsing en het verlies van de medaille die hij samen met zijn vrouw won. In dat geval zou het Noorse team het brons krijgen.

Voorwaarden

Krushelnitsky neemt in PyeongChang deel als olympische atleet uit Rusland (OAR). Het Russisch Olympisch Comité is immers door het Internationaal Olympisch Comité geschorst en kon geen atleten naar de Winterspelen sturen, nadat er de voorbije jaren een door de staat gestuurde dopingorganisatie aan het licht kwam in Rusland. Toch mochten 168 'propere' Russen, onder strikte voorwaarden naar Zuid-Korea trekken.

Verdedigd

De Russische curlingfederatie gelooft in de onschuld van Krushelnitsky. 'Ik ben ervan overtuigd dat er sabotage en provocatie in het spel is,' zo reageerde voorzitter Dmitri Svichtchev. 'Sinds 2015 leverde hij 11 stalen af en allemaal waren ze negatief. Wat zou er door het hoofd gaan van een man om een verboden product te nemen vlak voor de start van de Winterspelen?'

Hij voegde eraan toe dat de eerste controleresultaten aantonen dat Krushelnitsky het verboden middel slechts één keer innam, waaruit hij concludeert dat er sabotage in het spel is. 'Doping is namelijk nutteloos bij curling. Het gaat om accuraatheid, niet om kracht of uithouding.'

Svichtchev ontkent bovendien dat Krushelnitsky zijn accreditatie inleverde. De Russische curlingspeler vertoeft volgens de voorzitter ook nog steeds in het olympisch dorp.

Met zijn vrouw Anastasia Bryzgalova veroverde Alexander Krushelnitsky brons bij de gemengde teams.Zondag deelde een woordvoerder van de olympische atleten uit Rusland al mee dat een atleet die onder de olympische vlag deelneemt aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, mogelijk betrapt is op het gebruik van doping. Al snel circuleerde de naam van Krushelnitsky in de Russische media. Volgens diezelfde media werd Krushelnitsky op het gebruik van het verboden middel meldonium betrapt, maar dat werd door het TAS niet bevestigd. Het TAS meldt dat er nog geen datum is vastgelegd waarop Krushelnitsky gehoord zal worden. De Rus riskeert een schorsing en het verlies van de medaille die hij samen met zijn vrouw won. In dat geval zou het Noorse team het brons krijgen.Krushelnitsky neemt in PyeongChang deel als olympische atleet uit Rusland (OAR). Het Russisch Olympisch Comité is immers door het Internationaal Olympisch Comité geschorst en kon geen atleten naar de Winterspelen sturen, nadat er de voorbije jaren een door de staat gestuurde dopingorganisatie aan het licht kwam in Rusland. Toch mochten 168 'propere' Russen, onder strikte voorwaarden naar Zuid-Korea trekken.De Russische curlingfederatie gelooft in de onschuld van Krushelnitsky. 'Ik ben ervan overtuigd dat er sabotage en provocatie in het spel is,' zo reageerde voorzitter Dmitri Svichtchev. 'Sinds 2015 leverde hij 11 stalen af en allemaal waren ze negatief. Wat zou er door het hoofd gaan van een man om een verboden product te nemen vlak voor de start van de Winterspelen?'Hij voegde eraan toe dat de eerste controleresultaten aantonen dat Krushelnitsky het verboden middel slechts één keer innam, waaruit hij concludeert dat er sabotage in het spel is. 'Doping is namelijk nutteloos bij curling. Het gaat om accuraatheid, niet om kracht of uithouding.' Svichtchev ontkent bovendien dat Krushelnitsky zijn accreditatie inleverde. De Russische curlingspeler vertoeft volgens de voorzitter ook nog steeds in het olympisch dorp.