Ze is in vorm. Onlangs, op het Wereldfestival van de Paardensport in Aken, een van de meest prestigieuze concours ter wereld, verbeterde ze met de 16-jarige ruin Tiamo haar persoonlijk record op de Grand Prix met bijna één procent. Een heel gelijkmatige proef resulteerde voor Verwimp (21) in een score van 73,071% of 0,929% meer dan de 72.100 die ze in juni op de Grand Prix van Rotterdam liet optekenen. Goed voor dan een vierde plaats.

Ook op de kür met muziek scherpte ze haar record aan (tot 75,325%), goed voor een elfde plaats. Verwimp, uit het Antwerpse Wiekevorst, gelooft dan ook in een olympische finale, want het deelnemersveld in Aken was hetzelfde als in Rio, op de afwezigheid van de Nederlanders na.

Haar paard Tiamo heeft zelfs hogere scores in de benen, dat toont de ruin ook op training, maar op een wedstrijd heeft de ruin soms last van stress. Hopelijk niet in Rio.

Competitie: woensdag 10/8 en donderdag 11/8 Grand Prix, vrijdag 12/8 Grand Prix Special, maandag 15/8 Grand Prix Freestyle, telkens vanaf 15 uur.

Ze is in vorm. Onlangs, op het Wereldfestival van de Paardensport in Aken, een van de meest prestigieuze concours ter wereld, verbeterde ze met de 16-jarige ruin Tiamo haar persoonlijk record op de Grand Prix met bijna één procent. Een heel gelijkmatige proef resulteerde voor Verwimp (21) in een score van 73,071% of 0,929% meer dan de 72.100 die ze in juni op de Grand Prix van Rotterdam liet optekenen. Goed voor dan een vierde plaats. Ook op de kür met muziek scherpte ze haar record aan (tot 75,325%), goed voor een elfde plaats. Verwimp, uit het Antwerpse Wiekevorst, gelooft dan ook in een olympische finale, want het deelnemersveld in Aken was hetzelfde als in Rio, op de afwezigheid van de Nederlanders na. Haar paard Tiamo heeft zelfs hogere scores in de benen, dat toont de ruin ook op training, maar op een wedstrijd heeft de ruin soms last van stress. Hopelijk niet in Rio.