Op de Medinah Country Club in Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois, is de 39e Ryder Cup officieel van start gegaan met de voorstelling van de Europese en Amerikaanse ploegen.

José Maria Olazabal en Davis Love, de kapiteins van respectievelijk Europa en de Verenigde Staten, hebben acht duo's aangeduid die de eerste foursomes wedstrijden zullen afwerken.

Daarbij nog geen Nicolas Colsaerts, hij zal ten vroegste in deze namiddag tijdens de fourball wedstrijden aantreden.

Toptoernooi

De Ryder Cup, een tweejaarlijkse ontmoeting tussen Europa en de VS waarbij de twaalf beste golfers van elk continent tegen elkaar strijden, is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en het derde grootste sportevenement ter wereld.

Tien spelers kwalificeren zich door hun prestaties, twee krijgen er een wildcard. Onder die laatsten Nicolas Colsaerts. Hij is de eerste Belgische golfer ooit die de kleuren van Europa mag verdedigen. Ook de Engelsman Ian Poulter kreeg een wildcard.

Colsaerts, het nummer 35 van de wereldranglijst, won in 2012 het WK Matchplay en werd runner-up op de Volvo China Open, de wedstrijd die hij in 2011 won. Zijn overwinning in 2011 was de eerste winst van een Belg op de Europese Tour in 37 jaar. Hij eindigde ook zevende in de British Open 2012, wat sinds 1974 niet meer gebeurde voor een Belg in een Major.

Rory McIlroy en Tiger Woods

De spelers die zich rechtstreeks plaatsten voor het Europese team zijn 's werelds nummer één Rory McIlroy (NIe), Justin Rose (Eng), Graeme McDowell (NIe), Paul Lawrie (Sch), Francesco Molinari (Ita), Luke Donald (Eng), Lee Westwood (Eng), Sergio Garcia (Spa), Peter Hanson (Zwe) en Martin Kaymer (Dui). Het Amerikaanse team bestaat uit onder anderen Tiger Woods en Phil Mickelson.

Europa gaat de strijd aan als titelverdediger en heeft zelfs vier van de laatste vijf edities gewonnen.

Programma

Zowel tijdens de eerste als de tweede dag zullen er telkens vier foursomes en vier fourball wedstrijden worden afgewerkt waarbij er een totaal van zestien punten te verdienen zijn. Op de derde en laatste dag staan er twaalf single matchplay wedstrijden op het programma waar er twaalf punten te verdienen zijn. (KVDA)

Samenstelling Foursomes (vrijdagvoormiddag): Rory McIlroy/Graeme McDowell (Eur) - Jim Furyk/Brandt Snedeker (VSt)

Luke Donald/Sergio Garcia (Eur) - Phil Mickelson/Keegan Bradley (VSt)

Lee Westwood/Francesco Molinari (Eur) - Jason Dufner/Zach Johnson (VSt)

Ian Poulter/Justin Rose (Eur) - Steve Stricker/Tiger Woods (VSt)

De Ryder Cup wordt live uitgezonden door Canvas.

Op de Medinah Country Club in Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois, is de 39e Ryder Cup officieel van start gegaan met de voorstelling van de Europese en Amerikaanse ploegen. José Maria Olazabal en Davis Love, de kapiteins van respectievelijk Europa en de Verenigde Staten, hebben acht duo's aangeduid die de eerste foursomes wedstrijden zullen afwerken. Daarbij nog geen Nicolas Colsaerts, hij zal ten vroegste in deze namiddag tijdens de fourball wedstrijden aantreden. Toptoernooi De Ryder Cup, een tweejaarlijkse ontmoeting tussen Europa en de VS waarbij de twaalf beste golfers van elk continent tegen elkaar strijden, is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en het derde grootste sportevenement ter wereld. Tien spelers kwalificeren zich door hun prestaties, twee krijgen er een wildcard. Onder die laatsten Nicolas Colsaerts. Hij is de eerste Belgische golfer ooit die de kleuren van Europa mag verdedigen. Ook de Engelsman Ian Poulter kreeg een wildcard. Colsaerts, het nummer 35 van de wereldranglijst, won in 2012 het WK Matchplay en werd runner-up op de Volvo China Open, de wedstrijd die hij in 2011 won. Zijn overwinning in 2011 was de eerste winst van een Belg op de Europese Tour in 37 jaar. Hij eindigde ook zevende in de British Open 2012, wat sinds 1974 niet meer gebeurde voor een Belg in een Major.Rory McIlroy en Tiger Woods De spelers die zich rechtstreeks plaatsten voor het Europese team zijn 's werelds nummer één Rory McIlroy (NIe), Justin Rose (Eng), Graeme McDowell (NIe), Paul Lawrie (Sch), Francesco Molinari (Ita), Luke Donald (Eng), Lee Westwood (Eng), Sergio Garcia (Spa), Peter Hanson (Zwe) en Martin Kaymer (Dui). Het Amerikaanse team bestaat uit onder anderen Tiger Woods en Phil Mickelson. Europa gaat de strijd aan als titelverdediger en heeft zelfs vier van de laatste vijf edities gewonnen. Programma Zowel tijdens de eerste als de tweede dag zullen er telkens vier foursomes en vier fourball wedstrijden worden afgewerkt waarbij er een totaal van zestien punten te verdienen zijn. Op de derde en laatste dag staan er twaalf single matchplay wedstrijden op het programma waar er twaalf punten te verdienen zijn. (KVDA) Samenstelling Foursomes (vrijdagvoormiddag): Rory McIlroy/Graeme McDowell (Eur) - Jim Furyk/Brandt Snedeker (VSt) Luke Donald/Sergio Garcia (Eur) - Phil Mickelson/Keegan Bradley (VSt) Lee Westwood/Francesco Molinari (Eur) - Jason Dufner/Zach Johnson (VSt) Ian Poulter/Justin Rose (Eur) - Steve Stricker/Tiger Woods (VSt)