Duitse zeiler Erik Heil 'liep infecties op in vervuild water van Rio'

28/08/15 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

De Duitse zeiler Erik Heil (26) is in een ziekenhuis in Berlijn behandeld aan verschillende infecties aan zijn benen. Die liep hij wellicht op tijdens het testevent voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Duitse zeiler Erik Heil 'liep infecties op in vervuild water van Rio'

De Guanabara Bay (R) bij Rio de Janeiro © Belga Image

Erik Heil nam in Rio samen met zijn Duitse teamgenoot Thomas Plössel deel aan de zeilwedstrijden in de 49er-klasse. Ze veroverden samen de bronzen plak. Het Belgische duo, Yannick Lefèbvre/Tom Pelsmaekers nam ook deel in die categorie.

'Ik heb nog nooit in mijn leven infecties gehad aan mijn benen. Ik veronderstel dat ik ze heb opgelopen tijdens het testevent in Rio', bevestigde Heil. De Duitser suggereert dat het misschien een goed idee is om de zeilers te laten vergezellen van een dokter op de regatta's aan de Braziliaanse kusten.

Tijdens het afgelopen testevent moest een deel van het parcours aangepast worden omdat er te veel afval op het Braziliaanse water dreef.

Afval

De zeilevenementen op de Olympische Spelen volgend jaar zijn gepland aan de baai van Rio met op de achtergrond de beroemde Suikerbroodberg. Maar in dat water worden dagelijks grote hoeveelheden afval gestort.

De zeilers hebben al gevraagd de races buiten de baai, in het schone water van de oceaan, te laten plaatsvinden. Maar dit voorstel werd afgewezen door de organisatie. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners