Erik Heil nam in Rio samen met zijn Duitse teamgenoot Thomas Plössel deel aan de zeilwedstrijden in de 49er-klasse. Ze veroverden samen de bronzen plak. Het Belgische duo, Yannick Lefèbvre/Tom Pelsmaekers nam ook deel in die categorie.

'Ik heb nog nooit in mijn leven infecties gehad aan mijn benen. Ik veronderstel dat ik ze heb opgelopen tijdens het testevent in Rio', bevestigde Heil. De Duitser suggereert dat het misschien een goed idee is om de zeilers te laten vergezellen van een dokter op de regatta's aan de Braziliaanse kusten.

Tijdens het afgelopen testevent moest een deel van het parcours aangepast worden omdat er te veel afval op het Braziliaanse water dreef.

Afval

De zeilevenementen op de Olympische Spelen volgend jaar zijn gepland aan de baai van Rio met op de achtergrond de beroemde Suikerbroodberg. Maar in dat water worden dagelijks grote hoeveelheden afval gestort.

De zeilers hebben al gevraagd de races buiten de baai, in het schone water van de oceaan, te laten plaatsvinden. Maar dit voorstel werd afgewezen door de organisatie. (Belga/KVDA)

Erik Heil nam in Rio samen met zijn Duitse teamgenoot Thomas Plössel deel aan de zeilwedstrijden in de 49er-klasse. Ze veroverden samen de bronzen plak. Het Belgische duo, Yannick Lefèbvre/Tom Pelsmaekers nam ook deel in die categorie. 'Ik heb nog nooit in mijn leven infecties gehad aan mijn benen. Ik veronderstel dat ik ze heb opgelopen tijdens het testevent in Rio', bevestigde Heil. De Duitser suggereert dat het misschien een goed idee is om de zeilers te laten vergezellen van een dokter op de regatta's aan de Braziliaanse kusten. Tijdens het afgelopen testevent moest een deel van het parcours aangepast worden omdat er te veel afval op het Braziliaanse water dreef. De zeilevenementen op de Olympische Spelen volgend jaar zijn gepland aan de baai van Rio met op de achtergrond de beroemde Suikerbroodberg. Maar in dat water worden dagelijks grote hoeveelheden afval gestort. De zeilers hebben al gevraagd de races buiten de baai, in het schone water van de oceaan, te laten plaatsvinden. Maar dit voorstel werd afgewezen door de organisatie. (Belga/KVDA)