De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) vertrekt zondag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Japan, de vijftiende manche van het WK Formule 1.
De wereldkampioen en WK-leider zette zaterdag de scherpste tijd neer tijdens de kwalificaties op het circuit van Suzuka. Met een beste ronde in 1:30.466 was hij negen duizendsten sneller dan de Brit Jenson Button (McLaren). Op de tweede rij starten Buttons ploeg- en landgenoot Lewis Hamilton (derde) en de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari).

Jérôme D'Ambrosio (Virgin) klokte de twintigste tijd in de kwalificaties. Vettel, die al voor de twaalfde keer dit seizoen van op de pole mag starten, heeft zondag genoeg aan een punt om zichzelf op te volgen als wereldkampioen. (Belga/INM)

Op 6 oktober interviewde de BBC Vettel. De sleutel achter het succes zit in de teamspirit, aldus de Duitse wereldkampioen:

De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) vertrekt zondag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Japan, de vijftiende manche van het WK Formule 1. De wereldkampioen en WK-leider zette zaterdag de scherpste tijd neer tijdens de kwalificaties op het circuit van Suzuka. Met een beste ronde in 1:30.466 was hij negen duizendsten sneller dan de Brit Jenson Button (McLaren). Op de tweede rij starten Buttons ploeg- en landgenoot Lewis Hamilton (derde) en de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari). Jérôme D'Ambrosio (Virgin) klokte de twintigste tijd in de kwalificaties. Vettel, die al voor de twaalfde keer dit seizoen van op de pole mag starten, heeft zondag genoeg aan een punt om zichzelf op te volgen als wereldkampioen. (Belga/INM) Op 6 oktober interviewde de BBC Vettel. De sleutel achter het succes zit in de teamspirit, aldus de Duitse wereldkampioen: