Zij stootten in de World League allebei door naar de finale, de top drie van dat kwalificatietoernooi mag zeker naar Rio.

Nederland bijna

Gastland Argentinië, nummer zes op de wereldranglijst, nam in zijn halve finale in Buenos Aires de maat van Canada (FIH 15), het werd 3-0. Olympisch kampioen Duitsland, derde op de FIH-ranking, klopte Nederland (FIH 2) met 2-1.

Daardoor is Oranje nog niet helemaal zeker van een olympisch ticket, bij winst zondag in de troostfinale tegen Canada gaan de Nederlandse hockeyers wel definitief naar Rio de Janeiro.

Halve finales

Het toernooi in Argentinië is de eerste halve finale van de World League, de tweede wordt eind juni in Brasschaat gespeeld.

Daar gaan de Red Lions (FIH 4) op jacht naar kwalificatie voor de Olympische Spelen. In groep B nemen ze het op tegen Groot-Brittannië (FIH 5), Maleisië (FIH 12), Ierland (FIH 14) en China (FIH 31). Ook in dat toernooi is de top drie zeker van zijn plaats in Rio. (Belga/KVDA)

Zij stootten in de World League allebei door naar de finale, de top drie van dat kwalificatietoernooi mag zeker naar Rio.Gastland Argentinië, nummer zes op de wereldranglijst, nam in zijn halve finale in Buenos Aires de maat van Canada (FIH 15), het werd 3-0. Olympisch kampioen Duitsland, derde op de FIH-ranking, klopte Nederland (FIH 2) met 2-1. Daardoor is Oranje nog niet helemaal zeker van een olympisch ticket, bij winst zondag in de troostfinale tegen Canada gaan de Nederlandse hockeyers wel definitief naar Rio de Janeiro. Het toernooi in Argentinië is de eerste halve finale van de World League, de tweede wordt eind juni in Brasschaat gespeeld. Daar gaan de Red Lions (FIH 4) op jacht naar kwalificatie voor de Olympische Spelen. In groep B nemen ze het op tegen Groot-Brittannië (FIH 5), Maleisië (FIH 12), Ierland (FIH 14) en China (FIH 31). Ook in dat toernooi is de top drie zeker van zijn plaats in Rio. (Belga/KVDA)