De intussen 31-jarige Boonen won twee keer de Ronde van Vlaanderen (2005 en 2006) en drie keer Parijs-Roubaix (2005, 2008 en 2009), maar zijn laatste overwinning in een grote klassieker dateert nu al van twee jaar geleden.

"Hij is niet meer de renner die hij ooit was," zei Merckx in een gesprek met wielersite Cyclingnews.com. "Vorig jaar had hij problemen met zijn hand en hij heeft ook al knieproblemen gehad. Hij is ook geen jonge renner meer."

Motivatie

Maar de vijfvoudige Tourwinnaar stelt ook Boonens motivatie in vraag. "Het is bij Boonen ook een kwestie van motivatie. Als hij gemotiveerd is, kan hij misschien nog een rol van betekenis spelen in de Ronde of Parijs-Roubaix, maar het zal zeer moeilijk worden om de sprinters te kloppen."

Volgens Merckx zullen de kansen van Boonen om nog een grote voorjaarsklassieker te winnen ook afhangen van zijn vorm aan het begin van het seizoen. "Ik hoop dat hij nog een rol van betekenis kan spelen in de klassiekers."

Tony Martin

Merckx liet tot slot zijn licht schijnen over het team van Omega Pharma-Quick.Step. "De ploeg mikt normaal op de voorjaarsklassiekers, maar dat zal met de komst van Levi Leipheimer en Tony Martin wat veranderen."

Hij acht Martin zelfs in staat om op het podium van de Tour de France te staan. "Hij is nog jong en zeer sterk en in de Tour is tijdrijden belangrijk. Hij kan verbeteren in de bergen en hoewel hij de Tour niet kan winnen, kan hij misschien wel op het podium staan," aldus Merckx. (KVDA)

De intussen 31-jarige Boonen won twee keer de Ronde van Vlaanderen (2005 en 2006) en drie keer Parijs-Roubaix (2005, 2008 en 2009), maar zijn laatste overwinning in een grote klassieker dateert nu al van twee jaar geleden. "Hij is niet meer de renner die hij ooit was," zei Merckx in een gesprek met wielersite Cyclingnews.com. "Vorig jaar had hij problemen met zijn hand en hij heeft ook al knieproblemen gehad. Hij is ook geen jonge renner meer." Motivatie Maar de vijfvoudige Tourwinnaar stelt ook Boonens motivatie in vraag. "Het is bij Boonen ook een kwestie van motivatie. Als hij gemotiveerd is, kan hij misschien nog een rol van betekenis spelen in de Ronde of Parijs-Roubaix, maar het zal zeer moeilijk worden om de sprinters te kloppen." Volgens Merckx zullen de kansen van Boonen om nog een grote voorjaarsklassieker te winnen ook afhangen van zijn vorm aan het begin van het seizoen. "Ik hoop dat hij nog een rol van betekenis kan spelen in de klassiekers." Tony Martin Merckx liet tot slot zijn licht schijnen over het team van Omega Pharma-Quick.Step. "De ploeg mikt normaal op de voorjaarsklassiekers, maar dat zal met de komst van Levi Leipheimer en Tony Martin wat veranderen." Hij acht Martin zelfs in staat om op het podium van de Tour de France te staan. "Hij is nog jong en zeer sterk en in de Tour is tijdrijden belangrijk. Hij kan verbeteren in de bergen en hoewel hij de Tour niet kan winnen, kan hij misschien wel op het podium staan," aldus Merckx. (KVDA)