Frederik Van Lierde
Frederik Van Lierde
Frederik Van Lierde is een Belgische triatleet en is Ironman World Champion 2013.
Opinie

12/06/14 om 09:12 - Bijgewerkt op 13/06/14 om 10:10

'Een stage van 25 dagen moet je goed indelen'

Ironman World Champion 2013 Frederik Van Lierde houdt op Sportmagazine.be een persoonlijk dagboek bij.

'Een stage van 25 dagen moet je goed indelen'

© Frederik Van Lierde

Afgelopen zaterdag ben ik met veel zin vertrokken richting Font Romeu. Eerst een vlucht van Charleroi naar Gerona (ESP) om dan met een huurauto nog een goeie twee uur te rijden tot aan het CNEA (Centre National d'Entrainement en Altitude, http://www.cnea-fontromeu.com ). Triatlon is een individuele sport en ook het reizen en organiseren gebeurt op zelfstandige basis. Maar, zo doe ik het graag!

Ik verblijf in een prachtig complex op 1850 meter hoogte, waar ik al sinds 2008 kom trainen. Tweemaal per jaar in voorbereiding op grote wedstrijden. Verzorgde maar sobere kamers, gepaste voeding, een 50-meterzwembad, een atletiekpiste, massages, ijsbaden en sauna, ... Alles is hier voor handen! Deze keer is het echt wel rustig, met amper enkele zwemmers en triatleten aanwezig. Van Belgische kant zijn dat Tine Deckers, Bart Aernouts en Joerie Vansteelant.

De eerste dagen hier staan altijd in het teken van aanpassing. Rustig de eerste kilometers afwerken en het lichaam wat tijd geven. De hoogte mag je niet onderschatten en een stage van 25 dagen moet je goed indelen. Dus het zwaardere werk staat pas vanaf komend weekend geprogrammeerd. Ik kijk al uit naar de koppeltraining van 200 kilometer fietsen gevolgd door 6 kilometer lopen. Dat is altijd al een goeie waardemeter voor het gevoel en het vertrouwen!

Van het thuisfront kreeg ik al schitterend nieuws. Mijn oudste broer Vincent en zijn vrouw Sharon zijn woensdag de trotse ouders geworden van Julian Van Lierde! Jammer natuurlijk dat ik niet meer thuis ben, maar ik ben zo blij voor hen! Ik zal Julian pas voor het eerst in levende lijve zien in Frankfurt, een paar dagen voor het EK Ironman op 6 juli.

Tijd nu om aan het lange en serieuze werk te beginnen!

Tot volgende week.

Fre

Onze partners