Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam België 1-0 voor. Joanne Peeters (15.) knalde een strafcorner, die onderweg afweek, tegen de touwen. Spanje voerde de druk op, en kreeg op slag van rust loon naar werken. Salvatella (29.) werkte aan de tweede paal een voorzet binnen. Spanje, dat op de FIH-ranking vier plaatsen hoger staat dan België (10 vs 14), bleef ook na de pauze het meeste initiatief nemen. Toch kwamen de Panthers, opnieuw via Peeters (35.), op 2-1. Spanje drong nog aan, maar de Belgische defensie stond pal.

Eerder dit toernooi lieten de Belgen geen spaander heel van Tsjechië (FIH-24, 6-0) en verloren ze nipt van 's werelds nummer één Nederland (1-0). De Belgische vrouwen sluiten de groepsfase dus af met zes punten. Dat zijn er momenteel evenveel als Nederland, dat later op de dag in zijn match van de derde speeldag Tsjechië ontmoet. Als de Nederlanders minstens een punt pakken, wat tegen het zwakkere Tsjechië logisch lijkt, zijn ze groepswinnaar.

België treft in de halve finales dus hoogstwaarschijnlijk Duitsland (FIH-7), dat in groep B op de eerste plaats eindigde met het maximum van negen punten. Nederland kijkt volgens diezelfde logica Engeland (FIH-2) in de ogen.

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam België 1-0 voor. Joanne Peeters (15.) knalde een strafcorner, die onderweg afweek, tegen de touwen. Spanje voerde de druk op, en kreeg op slag van rust loon naar werken. Salvatella (29.) werkte aan de tweede paal een voorzet binnen. Spanje, dat op de FIH-ranking vier plaatsen hoger staat dan België (10 vs 14), bleef ook na de pauze het meeste initiatief nemen. Toch kwamen de Panthers, opnieuw via Peeters (35.), op 2-1. Spanje drong nog aan, maar de Belgische defensie stond pal. Eerder dit toernooi lieten de Belgen geen spaander heel van Tsjechië (FIH-24, 6-0) en verloren ze nipt van 's werelds nummer één Nederland (1-0). De Belgische vrouwen sluiten de groepsfase dus af met zes punten. Dat zijn er momenteel evenveel als Nederland, dat later op de dag in zijn match van de derde speeldag Tsjechië ontmoet. Als de Nederlanders minstens een punt pakken, wat tegen het zwakkere Tsjechië logisch lijkt, zijn ze groepswinnaar. België treft in de halve finales dus hoogstwaarschijnlijk Duitsland (FIH-7), dat in groep B op de eerste plaats eindigde met het maximum van negen punten. Nederland kijkt volgens diezelfde logica Engeland (FIH-2) in de ogen.