Elise Matthysen (19) zet punt achter carrière

© Image Globe

Ze zal nu vrijdag 11 november haar laatste wedstrijd zwemmen op de Speedomeeting in Wachtebeke.

Elise Matthysen stopt op amper 19-jarige leeftijd met competitiezwemmen.

“Ze vindt niet langer de nodige motivatie om dagelijks de vereiste trainingen af te werken en heeft beslist om alles op haar studies te zetten,” laat haar coach Brigitte Becue weten. “Ze zal verder blijven zwemmen in clubverband voor het plezier”.

Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking werd Matthysen dertiende op de 100 meter schoolslag en zestiende op de 200 meter schoolslag. Het jaar voordien greep ze op de Europese kampioenschappen met een vierde plaats op de 100 meter schoolslag net naast een medaille.

Na 2008 ging het minder met haar prestaties en kon ze de hoge verwachtingen niet meer inlossen. In december 2010 besliste Mathyssen (BRABO) nog om met ex-topzwemster Becu te gaan samenwerken. Tot dan werd ze gecoacht door Ronald Gaastra. De schoolslagspecialiste liet zich vanaf dan ook door de Vlaamse Zwemfederatie (VZF) begeleiden.

Matthysen is momenteel nog steeds regerend Belgisch recordhoudster op de 100m school (1:08.37), een chrono die ze op 10 augustus 2008 zwom op de Spelen van Peking. Ze had ook een tijdje de Belgische besttijden op de 50m school en de 200m school op haar naam staan.

De Kalmthoutse zal nu vrijdag 11 november haar laatste wedstrijd zwemmen op de Speedomeeting in Wachtebeke. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content