We zijn weer vertrokken, vanaf nu kunnen jullie weer wekelijks wat nieuws van mij lezen. In de aanloop naar het EK Ironman in Frankfurt op 6 juli deed ik dat al. Nu, in de aanloop naar het WK Ironman in Kona op 11 oktober zal ik dat opnieuw doen.

Net als toen werk ik mijn voorbereiding af op 1850 meter hoogte in het Franse Font Romeu. Toen deed ik dat tot drie dagen voor de wedstrijd, nu keer ik 28 dagen voor de wedstrijd terug naar huis. Qua volumes en intensiteit is het nu een stuk zwaarder dan in juni.

Eten, slapen en trainen: that's it.

Op zondag 24 augustus won ik de halve triatlon in Deinze en daags nadien ben ik onmiddellijk op hoogtestage vertrokken. De eerste drie dagen stonden in het teken van recuperatie, maar vanaf de vierde dag was het weer keihard ertegenaan! Eten, slapen en trainen: that's it. En af en toe een massage of ijsbad om de recuperatie een duwtje te geven. Maar, zo heb ik het (heel) graag!

Frederik Van Lierde
© Frederik Van Lierde

Zwemtrainingen van 6 kilometer en ritten op mijn Cervelo P5 tot 200 kilometer gecombineerd met nog wat extra pistetrainingen in het lopen. Uit lactaattests de week voor Deinze was gebleken dat ik nog net te veel energie haalde uit melkzuurproductie. Daarom is het nu belangrijk om de juiste trainingen te doen om dat nog wat te kunnen laten zakken. Telkens weer helemaal alleen 1000 en 2000 meter knallen op de piste... Ik geef toe: er zijn leukere trainingen! Maar, alles gebeurt in het teken van 11 oktober en dat verzacht al heel veel, vooral mentaal dan! Weten en begrijpen waarom je een bepaalde (zware) training doet, is voor mij super belangrijk!

Op logistiek gebied, voor Hawaii dan bedoel ik, lijkt mij alles nu al in orde. Vluchten, verblijf, auto, scooter, ... geboekt! Mijn manager organiseert ook een persmoment op dinsdag 7 oktober. We nodigen op die dag gedurende twee uur sponsors en pers uit, om dan de rest van de week ten volle te kunnen focussen en rusten. Uit ervaring weet ik al dat er anders elke dag vier à vijf verschillende afspraken en interviews volgen, een week aan een stuk, en dat willen we vermijden door alles te centraliseren. Vorig jaar is dat goed gelukt en dus doen we het opnieuw.

Uiteraard kijk ik al enorm uit naar Hawaii. Mijn titel gaan verdedigen, zal toch wel heel speciaal zijn ... Maar voorlopig ben ik er nog niet te veel mee bezig. Ik focus vooral op mijn trainingen en houd de concentratie hoog. Op die manier probeer ik zonder tegenslagen en/of ziektes heelhuids en 100 procent in vorm aan de start te komen op 11 oktober!

Tot volgende week!

Fre

We zijn weer vertrokken, vanaf nu kunnen jullie weer wekelijks wat nieuws van mij lezen. In de aanloop naar het EK Ironman in Frankfurt op 6 juli deed ik dat al. Nu, in de aanloop naar het WK Ironman in Kona op 11 oktober zal ik dat opnieuw doen.Net als toen werk ik mijn voorbereiding af op 1850 meter hoogte in het Franse Font Romeu. Toen deed ik dat tot drie dagen voor de wedstrijd, nu keer ik 28 dagen voor de wedstrijd terug naar huis. Qua volumes en intensiteit is het nu een stuk zwaarder dan in juni.Op zondag 24 augustus won ik de halve triatlon in Deinze en daags nadien ben ik onmiddellijk op hoogtestage vertrokken. De eerste drie dagen stonden in het teken van recuperatie, maar vanaf de vierde dag was het weer keihard ertegenaan! Eten, slapen en trainen: that's it. En af en toe een massage of ijsbad om de recuperatie een duwtje te geven. Maar, zo heb ik het (heel) graag!Op logistiek gebied, voor Hawaii dan bedoel ik, lijkt mij alles nu al in orde. Vluchten, verblijf, auto, scooter, ... geboekt! Mijn manager organiseert ook een persmoment op dinsdag 7 oktober. We nodigen op die dag gedurende twee uur sponsors en pers uit, om dan de rest van de week ten volle te kunnen focussen en rusten. Uit ervaring weet ik al dat er anders elke dag vier à vijf verschillende afspraken en interviews volgen, een week aan een stuk, en dat willen we vermijden door alles te centraliseren. Vorig jaar is dat goed gelukt en dus doen we het opnieuw.Uiteraard kijk ik al enorm uit naar Hawaii. Mijn titel gaan verdedigen, zal toch wel heel speciaal zijn ... Maar voorlopig ben ik er nog niet te veel mee bezig. Ik focus vooral op mijn trainingen en houd de concentratie hoog. Op die manier probeer ik zonder tegenslagen en/of ziektes heelhuids en 100 procent in vorm aan de start te komen op 11 oktober!Tot volgende week!Fre