"Als Seve het scenario zou hebben kunnen schrijven, dan zou dit zijn wens zijn geweest", vertelde een geëmotioneerde Rory McDowell.

"Seve zal altijd bij het team horen. Hij was zo belangrijk voor dit evenement", vulde de Spaanse teamkapitein Jose Maria Olazabal aan. Die had zijn jongens voor de gelegenheid gekleed in de kleuren die zijn goede vriend vaak droeg: wit en navyblauw.

Ballesteros verloor in mei 2011 de strijd tegen kanker. De Spanjaard was er altijd bij geweest op de Ryder Cup sinds zijn eerste deelname in 1979.

ThrillerEuropa blijft twee jaar langer houder van de Ryder Cup. In de 39e editie van de prestigieuze tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen Europa en Amerika wonnen de Europeanen, met Nicolas Colsaerts in de rangen, met 14,5 tegen 13,5.

Op de Medinah golfbaan nabij Chicago draaide het op de derde en laatste wedstrijddag uit op een thriller. Het Europese team begon zondag met een 6-10 achterstand maar lukte een heel knappe comeback. Het beslissende punt werd uiteindelijk gescoord door de Duitser Martin Kaymer in de partij tegen de Amerikaan Steve Stricker.

Nicolas Colsaerts verloor zondag zijn duel tegen de Amerikaan Dustin Johnson met 3 en 2 maar die nederlaag werd dus opgevangen door zijn teammaats.

Over twee jaar vindt de volgende editie van de Ryder Cup plaats in
het Schotse Gleneagles. (Belga/TE)

"Als Seve het scenario zou hebben kunnen schrijven, dan zou dit zijn wens zijn geweest", vertelde een geëmotioneerde Rory McDowell. "Seve zal altijd bij het team horen. Hij was zo belangrijk voor dit evenement", vulde de Spaanse teamkapitein Jose Maria Olazabal aan. Die had zijn jongens voor de gelegenheid gekleed in de kleuren die zijn goede vriend vaak droeg: wit en navyblauw. Ballesteros verloor in mei 2011 de strijd tegen kanker. De Spanjaard was er altijd bij geweest op de Ryder Cup sinds zijn eerste deelname in 1979. ThrillerEuropa blijft twee jaar langer houder van de Ryder Cup. In de 39e editie van de prestigieuze tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen Europa en Amerika wonnen de Europeanen, met Nicolas Colsaerts in de rangen, met 14,5 tegen 13,5. Op de Medinah golfbaan nabij Chicago draaide het op de derde en laatste wedstrijddag uit op een thriller. Het Europese team begon zondag met een 6-10 achterstand maar lukte een heel knappe comeback. Het beslissende punt werd uiteindelijk gescoord door de Duitser Martin Kaymer in de partij tegen de Amerikaan Steve Stricker. Nicolas Colsaerts verloor zondag zijn duel tegen de Amerikaan Dustin Johnson met 3 en 2 maar die nederlaag werd dus opgevangen door zijn teammaats. Over twee jaar vindt de volgende editie van de Ryder Cup plaats in het Schotse Gleneagles. (Belga/TE)