Zij neemt al voor de zesde keer deel aan de Spelen, een deelname minder dan recordhouders Jean-Michel Saive (tussen 1980 en 2012) en karabijnschieter François Lafortune (tussen 1952 en 1976). Sinds 1992 miste Donckers alleen de Spelen van Atlanta, door een blessure van haar paard.

Deze keer gaat de ruitster aan de slag met de 11-jarige ruin Fletcha van 't Verahof. Samen met een andere Belg, de 53-jarige Joris Vanspringel (de oudste van de Belgische delegatie, die met Limestone de quoteplaats voor ons land afdwong en in Rio met Lully Des Aulnes deelneemt).

Een medaille wordt moeilijk, maar een topachtplaats, zeker voor Donckers, moet kunnen. Ze beschikt naar eigen zeggen over haar beste paard ooit en had ook een vlekkeloze voorbereiding, wat in aanloop naar vorige Spelen nooit het geval was.

Competitie: zaterdag 6/8 en zondag 7/8 dressuurproef vanaf 15 uur, maandag 8/8 cross country vanaf 15 uur, dinsdag 9 augustus jumping (finale) vanaf 15 uur. (Belgische tijd)

Kans op goud: 1%, kans op medaille: 5%.

Zij neemt al voor de zesde keer deel aan de Spelen, een deelname minder dan recordhouders Jean-Michel Saive (tussen 1980 en 2012) en karabijnschieter François Lafortune (tussen 1952 en 1976). Sinds 1992 miste Donckers alleen de Spelen van Atlanta, door een blessure van haar paard.Deze keer gaat de ruitster aan de slag met de 11-jarige ruin Fletcha van 't Verahof. Samen met een andere Belg, de 53-jarige Joris Vanspringel (de oudste van de Belgische delegatie, die met Limestone de quoteplaats voor ons land afdwong en in Rio met Lully Des Aulnes deelneemt).Een medaille wordt moeilijk, maar een topachtplaats, zeker voor Donckers, moet kunnen. Ze beschikt naar eigen zeggen over haar beste paard ooit en had ook een vlekkeloze voorbereiding, wat in aanloop naar vorige Spelen nooit het geval was.