Dat heeft ze vandaag bevestigd op haar website. Na het WK zal ze haar toekomst opnieuw evalueren.

Vierde

Van Acker, op de Spelen van vier jaar geleden in Londen nog goed voor brons in de Laser Radial-klasse, greep op de Spelen van Rio net naast een medaille. Een zieke Van Acker kon niet op de top van haar kunnen presteren, knokte voor wat ze waar was, maar strandde uiteindelijk op een ondankbare vierde plek.

'De laatste weken zijn niet gemakkelijk geweest', geeft de bijna 31-jarige Oost-Vlaamse toe op haar website. 'Af en toe ben ik vrolijk en kan ik terug lachen en plezier maken, maar soms word ik overvallen door een bijzonder verdrietig gevoel en rollen de tranen over mijn wangen. Topsport is soms keihard en net als het leven met vallen en opstaan. Deze zomer ben ik hard gevallen en aauuuw, wat doet het pijn', blikt ze terug op Rio.

Na rijp beraad heeft Van Acker besloten om de zeilboot nog niet op te bergen. 'Ik heb goed nagedacht en heb voor mijzelf besloten dat ik op deze manier en met een dergelijk gevoel mijn sportcarrière niet kan en wil afsluiten. Als je valt, sta je op, zo simpel is het soms. Ik ga door tot en met het WK 2017 in Medemblik en evalueer daarna opnieuw over de toekomst. De komende weken doe ik het op doktersadvies wat rustiger aan zodat ik er daarna weer 200% tegenaan kan gaan. Eerst in de gym en begin volgend jaar terug op het water met mijn teamgenoten', klinkt het. (Belga)

Dat heeft ze vandaag bevestigd op haar website. Na het WK zal ze haar toekomst opnieuw evalueren.Van Acker, op de Spelen van vier jaar geleden in Londen nog goed voor brons in de Laser Radial-klasse, greep op de Spelen van Rio net naast een medaille. Een zieke Van Acker kon niet op de top van haar kunnen presteren, knokte voor wat ze waar was, maar strandde uiteindelijk op een ondankbare vierde plek. 'De laatste weken zijn niet gemakkelijk geweest', geeft de bijna 31-jarige Oost-Vlaamse toe op haar website. 'Af en toe ben ik vrolijk en kan ik terug lachen en plezier maken, maar soms word ik overvallen door een bijzonder verdrietig gevoel en rollen de tranen over mijn wangen. Topsport is soms keihard en net als het leven met vallen en opstaan. Deze zomer ben ik hard gevallen en aauuuw, wat doet het pijn', blikt ze terug op Rio. Na rijp beraad heeft Van Acker besloten om de zeilboot nog niet op te bergen. 'Ik heb goed nagedacht en heb voor mijzelf besloten dat ik op deze manier en met een dergelijk gevoel mijn sportcarrière niet kan en wil afsluiten. Als je valt, sta je op, zo simpel is het soms. Ik ga door tot en met het WK 2017 in Medemblik en evalueer daarna opnieuw over de toekomst. De komende weken doe ik het op doktersadvies wat rustiger aan zodat ik er daarna weer 200% tegenaan kan gaan. Eerst in de gym en begin volgend jaar terug op het water met mijn teamgenoten', klinkt het. (Belga)