Evi Van Acker klimt na ziekte naar zesde plaats – ‘Alles blijft mogelijk’

© BELGA

Zeilster Evi Van Acker staat na afloop van de vierde wedstrijddag op de zesde plaats in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze klom van de tiende plaats en staat op 17 punten van brons.

. De 30-jarige Gentse, vier jaar geleden in Londen nog goed voor brons, boekte drie plaatsen winst. Woensdag – donderdag was een rustdag – stond ze nog op de 10e plaats. Vrijdag werd ze in de zevende en achtste regatta respectievelijk 12e en tweede.

De voorbije dagen sukkelde Van Acker met de gevolgen van een maag-darminfectie. wellicht ten gevolge van het vuile water in de baai van Guanabara.

“Het gaat beter dan twee dagen geleden, toen ik een moeilijke dag had. Normaal doe ik het goed bij een wind als toen. Daarom was het niet alleen fysiek, maar ook mentaal moeilijk.” “Vandaag stond er minder wind (de races moesten zelfs uitgesteld worden vanwege een gebrek aan wind, nvdr), dus het was fysiek minder lastig. Maar ik ben niet tevreden over mijn starts vandaag. Ik heb fouten gemaakt. Ik ben mooi teruggekomen, zeker in de tweede regatta.”

“Alles blijft mogelijk. De omstandigheden zijn hier zeer wisselend en alle concurrentes kennen hoogtes en laagtes”, aldus de nummer 2 van de wereld, die lachte en niet de indruk gaf dat ze fysiek was verzwakt.

Achterstand

Met 61 punten volgt Van Acker nog steeds op ruime afstand van de beste drie. Dat zijn de Deense Anne-Marie Rindom (30 ptn), de Nederlandse Marit Bouwmeester (40) en de Ierse Annalise Murphy (44).

Oorspronkelijk stond Van Acker zevende in de rangschikking, maar na diskwalicatie van de Chinese titelverdedigster Lijia Xu werd ze zesde in de tussenrangschikking.

In de Marina da Gloria staan er nog maar twee regatta’s op het programma vooraleer de medaillerace van start gaat. Daarin mag de top tien maandag starten en zijn er dubbele punten te verdienen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content