Zeilster Evi Van Acker wint de Nationale Trofee voor Sporverdienste 2012. De 27-jarige Oost-Vlaamse veroverde brons op de Olympische Spelen van Londen. De Nationale Trofee voor Sportverdienste wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van ex-sportkampioenen aan een bijzonder verdienstelijke sporter of sportploeg.

Olympische medaille

Evi Van Acker behaalde op de Olympische Spelen van Londen brons in de Laser Radial-klasse en was daarmee één van de drie landgenoten die eremetaal mee terug naar België nam, naast karabijnschutter Lionel Cox (zilver) en judoka Charline Van Snick (brons).

Meteen na de Spelen werd ze ereburger van Zaffelare, een deelgemeente van Lochristi.

Eén keer
Een sporter kan de Nationale Trofee voor Sportverdienste slechts één keer in zijn of haar carrière winnen. Vorig jaar ging de eer naar atleet Kevin Borlée.

Van Acker werd in 2011 ook al Europees en vicewereldkampioene en eindigde als tweede in de Wereldbeker. Ze won eerder ook al het Vlaams Sportjuweel 2011 en is ook een van de topfavorietes voor de Trofee van Sportvrouw van het Jaar 2012. In 2011 werd ze in die verkiezing nog tweede achter Kim Clijsters. (Belga/KVDA)

Zeilster Evi Van Acker wint de Nationale Trofee voor Sporverdienste 2012. De 27-jarige Oost-Vlaamse veroverde brons op de Olympische Spelen van Londen. De Nationale Trofee voor Sportverdienste wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van ex-sportkampioenen aan een bijzonder verdienstelijke sporter of sportploeg. Olympische medaille Evi Van Acker behaalde op de Olympische Spelen van Londen brons in de Laser Radial-klasse en was daarmee één van de drie landgenoten die eremetaal mee terug naar België nam, naast karabijnschutter Lionel Cox (zilver) en judoka Charline Van Snick (brons). Meteen na de Spelen werd ze ereburger van Zaffelare, een deelgemeente van Lochristi. Eén keer Een sporter kan de Nationale Trofee voor Sportverdienste slechts één keer in zijn of haar carrière winnen. Vorig jaar ging de eer naar atleet Kevin Borlée. Van Acker werd in 2011 ook al Europees en vicewereldkampioene en eindigde als tweede in de Wereldbeker. Ze won eerder ook al het Vlaams Sportjuweel 2011 en is ook een van de topfavorietes voor de Trofee van Sportvrouw van het Jaar 2012. In 2011 werd ze in die verkiezing nog tweede achter Kim Clijsters. (Belga/KVDA)