Diacks juridisch raadgever, de advocaat Habib Cissé, wordt eveneens aangeklaagd. Een arts, die bij het IAAF verantwoordelijk was voor de antidopingstrijd, is in voorlopige hechtenis geplaatst.

Dopingzaken verdoezeld

De 82-jarige Lamine Diack, die in augustus na 16 jaar aan het hoofd van de IAAF opgevolgd werd door de Brit Sebastian Coe, wordt beschuldigd van passieve corruptie en witwaspraktijken.

Diack en Cissé zouden volgens iTele geld hebben ontvangen van de Russische atletiekfederatie, om dopingzaken van Russische atleten te verdoezelen.

Huiszoeking

De IAAF belooft zijn volledige medewerking en bevestigt dat het hoofdkwartier van in Monaco op bevel van de onderzoeksrechter werd doorzocht. (Belga/KVDA)

Diacks juridisch raadgever, de advocaat Habib Cissé, wordt eveneens aangeklaagd. Een arts, die bij het IAAF verantwoordelijk was voor de antidopingstrijd, is in voorlopige hechtenis geplaatst. De 82-jarige Lamine Diack, die in augustus na 16 jaar aan het hoofd van de IAAF opgevolgd werd door de Brit Sebastian Coe, wordt beschuldigd van passieve corruptie en witwaspraktijken. Diack en Cissé zouden volgens iTele geld hebben ontvangen van de Russische atletiekfederatie, om dopingzaken van Russische atleten te verdoezelen. De IAAF belooft zijn volledige medewerking en bevestigt dat het hoofdkwartier van in Monaco op bevel van de onderzoeksrechter werd doorzocht. (Belga/KVDA)