Fenomenale Niels Albert wint WK veldrijden

© Image Globe

Niels Albert heeft in Koksijde op indrukwekkende wijze zijn tweede wereldtitel in het veldrijden veroverd. De 25-jarige Vlaams-Brabander reed solo van start tot finish.

Rob Peeters werd verrassend tweede, Kevin Pauwels derde. Opvallend: De zeven Belgen bezetten ook de eerste zeven plaatsen in de eindstand, Zdenek Stybar was pas dertiende.

Indrukwekkende solo

De start is vaak een pijnpunt van Albert, maar dit keer was de Vlaams-Brabander wel uitstekend weg. Eerst Steve Chainel en na de eerste zandstrook titelverdediger Stybar konden even volgen, maar halfweg de eerste ronde begon de 25-jarige Albert voor meer dan 61.000 toeschouwers resoluut aan een lange solo.

Pauwels leek bij het ingaan van de derde van in totaal tien ronden het gat te dichten, maar de laatste vier seconden waren er te veel aan. Belgisch kampioen Sven Nys kwam terug bij de Kempenaar, maar halfweg koers had het duo wel al 32 seconden achterstand op Albert.

Stybar moest lossen bij het resterende kwartet Belgen, waardoor de selectie van Rudy De Bie de eerste zeven plaatsen bezette.

Albert bouwde in de tweede wedstrijdhelft zijn voorsprong nog uit en reed op een indrukwekkende manier naar zijn tweede wereldtitel, na Hoogerheide 2009.

In de achtste ronde kwam er een hergroepering met de andere zes Belgen, Peeters reed in de slotronde nog solo naar zilver, op 22 seconden van Albert. Pauwels werd derde op 28 seconden, daarna volgden Meeusen, Aernouts, Vantornout en Nys. (Belga/KVDA)

Albert showt regenboogtrui in MaldegemAlbert (BKCP-Powerplus) zal woensdag dé publiekstrekker zijn van de ‘Parkcross’ in het Oost-Vlaamse Maldegem. Albert topt er de affiche samen met Rob Peeters en Kevin Pauwels zodat het volledige podium van het wereldkampioenschap van Koksijde er present zal zijn. Ook Tom Meeusen, Klaas Vantornout, Sven Nys en de Tsjech Zdenek Stybar komen er aan de start.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content