De Oostenrijker Klaus Kröll is zwaar gevallen tijdens de finale van de Super-G op de Wereldbeker alpijns skiën. De wedstrijd was wegens hevige wind en matige zichtbaarheid al met drie uur uitgesteld en werd na de valpartij van Kröll stopgezet. Kröll (32), winnaar van de WB afdaling 2012, verloor het evenwicht in een scherpe bocht en kwam na een stevige tuimelpartij in de veiligheidsnetten terecht. Hij bleef op de grond liggen tot hij geëvacueerd werd door een helikopter.

Voor aanvang was er al twijfel of de wedstrijd wel zou kunnen plaatsvinden. Een dag eerder werd de afdaling immers afgelast. De Fransman Gauthier de Tessières kreeg eerst toch de toestemming om te starten, maar na de valpartij van Kröll werd de wedstrijd alsnog stopgezet.

'Ik vind het jammer dat er eerst iets ernstigs moest gebeuren vooralleer die beslissing werd genomen,' zei Christof Innerhofer, de wereldkampioen van 2011. 'De gezondheid van de renners is in mijn ogen veel belangrijker dan de financiële belangen. Ik hoop dat Klaus' blessure meevalt.' (AFP/KVDA)

De Oostenrijker Klaus Kröll is zwaar gevallen tijdens de finale van de Super-G op de Wereldbeker alpijns skiën. De wedstrijd was wegens hevige wind en matige zichtbaarheid al met drie uur uitgesteld en werd na de valpartij van Kröll stopgezet. Kröll (32), winnaar van de WB afdaling 2012, verloor het evenwicht in een scherpe bocht en kwam na een stevige tuimelpartij in de veiligheidsnetten terecht. Hij bleef op de grond liggen tot hij geëvacueerd werd door een helikopter. Voor aanvang was er al twijfel of de wedstrijd wel zou kunnen plaatsvinden. Een dag eerder werd de afdaling immers afgelast. De Fransman Gauthier de Tessières kreeg eerst toch de toestemming om te starten, maar na de valpartij van Kröll werd de wedstrijd alsnog stopgezet. 'Ik vind het jammer dat er eerst iets ernstigs moest gebeuren vooralleer die beslissing werd genomen,' zei Christof Innerhofer, de wereldkampioen van 2011. 'De gezondheid van de renners is in mijn ogen veel belangrijker dan de financiële belangen. Ik hoop dat Klaus' blessure meevalt.' (AFP/KVDA)