Floyd Mayweather en Manny Pacquiao, Belga Image
Floyd Mayweather en Manny Pacquiao © Belga Image

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather stoot zijn landgenoot en golflegende Tiger Woods binnenkort van de troon als bestbetaalde sporter aller tijden. Zijn kamp op 2 mei tegen de Filipijn Manny Pacquiao zal 'Money', zoals zijn bijnaam luidt, minstens 150 miljoen dollar (138 miljoen euro) opleveren. Dat berekende het zakenmagazine Forbes. Nooit eerder verdiende een sporter zoveel geld in een jaar.

Het huidige record staat met 125 miljoen dollar op naam van Tiger Woods, die in 2008 zijn bankrekening met dat bedrag zag aandikken. Een jaar later verdiende Woods 120 miljoen dollar. Hij wordt in het klassement gevolgd door basketvedette Michael Jordan. Die verdiende in 1997 en 1998 telkens 115 miljoen dollar.

Manny Pacquiao houdt aan het gevecht tussen de twee weltergewichten zo'n 100 miljoen dollar over. De organisatie van de kamp in de MGM Grand Garden Arena verdient alleen al aan de verkoop van de 15.000 tickets 74 miljoen dollar. (Belga/KVDA)

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather stoot zijn landgenoot en golflegende Tiger Woods binnenkort van de troon als bestbetaalde sporter aller tijden. Zijn kamp op 2 mei tegen de Filipijn Manny Pacquiao zal 'Money', zoals zijn bijnaam luidt, minstens 150 miljoen dollar (138 miljoen euro) opleveren. Dat berekende het zakenmagazine Forbes. Nooit eerder verdiende een sporter zoveel geld in een jaar.Het huidige record staat met 125 miljoen dollar op naam van Tiger Woods, die in 2008 zijn bankrekening met dat bedrag zag aandikken. Een jaar later verdiende Woods 120 miljoen dollar. Hij wordt in het klassement gevolgd door basketvedette Michael Jordan. Die verdiende in 1997 en 1998 telkens 115 miljoen dollar. Manny Pacquiao houdt aan het gevecht tussen de twee weltergewichten zo'n 100 miljoen dollar over. De organisatie van de kamp in de MGM Grand Garden Arena verdient alleen al aan de verkoop van de 15.000 tickets 74 miljoen dollar. (Belga/KVDA)