'Dat wordt een onvergetelijke ervaring voor die kinderen', zei Formule 1-baas Sean Bratches. 'Stel je voor, ze zijn getuige van de laatste voorbereidingen van hun helden vlak voor de race.'

De Formule 1 maakte vorige week bekend dat er een einde komt aan de traditie van sexy geklede vrouwen bij de startopstelling. 'De grid girls stroken niet meer met de waarden die we willen uitdragen en de normen van deze tijd', zei Bratches toen.

De plaatselijke autosportclubs mogen de kinderen aanwijzen die met hun familie de baan op mogen bij de start van een grandprix.

Voorwaarde is dat die kinderen al actief zijn in de kartsport. 'We maken de droom van onze toekomstige kampioenen al een beetje waar door ze zo dicht bij hun helden te brengen', zei voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA.

'Dat wordt een onvergetelijke ervaring voor die kinderen', zei Formule 1-baas Sean Bratches. 'Stel je voor, ze zijn getuige van de laatste voorbereidingen van hun helden vlak voor de race.'De Formule 1 maakte vorige week bekend dat er een einde komt aan de traditie van sexy geklede vrouwen bij de startopstelling. 'De grid girls stroken niet meer met de waarden die we willen uitdragen en de normen van deze tijd', zei Bratches toen. De plaatselijke autosportclubs mogen de kinderen aanwijzen die met hun familie de baan op mogen bij de start van een grandprix. Voorwaarde is dat die kinderen al actief zijn in de kartsport. 'We maken de droom van onze toekomstige kampioenen al een beetje waar door ze zo dicht bij hun helden te brengen', zei voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA.