Formule 1 vervangt 'grid girls' door kinderen

05/02/18 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:29

Bron: Belga

De 'pitspoezen' zijn met ingang van dit seizoen verleden tijd in de Formule 1, maar de koninginnenklasse heeft al vervangers gevonden. Voortaan mogen kinderen de laatste minuten voor de start het circuit op om hun racehelden van dichtbij te bewonderen op de startgrid.

Formule 1 vervangt 'grid girls' door kinderen

Grid Girls op de grandprix in Duitsland © Belga Image

'Dat wordt een onvergetelijke ervaring voor die kinderen', zei Formule 1-baas Sean Bratches. 'Stel je voor, ze zijn getuige van de laatste voorbereidingen van hun helden vlak voor de race.'

De Formule 1 maakte vorige week bekend dat er een einde komt aan de traditie van sexy geklede vrouwen bij de startopstelling. 'De grid girls stroken niet meer met de waarden die we willen uitdragen en de normen van deze tijd', zei Bratches toen.

De plaatselijke autosportclubs mogen de kinderen aanwijzen die met hun familie de baan op mogen bij de start van een grandprix.

Voorwaarde is dat die kinderen al actief zijn in de kartsport. 'We maken de droom van onze toekomstige kampioenen al een beetje waar door ze zo dicht bij hun helden te brengen', zei voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA.

Onze partners