Dat is maar liefst 6 dagen en 10 uur sneller dan het vorige record.

De 34-jarige Franse zeiler, die voor het eerst het record probeerde te verbreken, overschreed om 2.45 uur de virtuele lijn tussen het eiland Ouessant, ten westen van Frankrijk, en Lizard Point, in het zuiden van Groot-Brittannië. Enkele uren later werd het record gehomologeerd.

Hij haalde gedurende de trip van 7 weken een gemiddelde snelheid aan van 65 kilometer per uur. Hij kon, zeggen waarnemers, weliswaar profiteren van quasi ideale weersomstandigheden.

Het vorige record, dat een jaar geleden werd gevestigd, stond op naam van Thomas Coville. Dat record, werd vorig jaar gesteld, zou maar moeilijk te verbeteren zijn.

Dat is maar liefst 6 dagen en 10 uur sneller dan het vorige record.De 34-jarige Franse zeiler, die voor het eerst het record probeerde te verbreken, overschreed om 2.45 uur de virtuele lijn tussen het eiland Ouessant, ten westen van Frankrijk, en Lizard Point, in het zuiden van Groot-Brittannië. Enkele uren later werd het record gehomologeerd. Hij haalde gedurende de trip van 7 weken een gemiddelde snelheid aan van 65 kilometer per uur. Hij kon, zeggen waarnemers, weliswaar profiteren van quasi ideale weersomstandigheden.Het vorige record, dat een jaar geleden werd gevestigd, stond op naam van Thomas Coville. Dat record, werd vorig jaar gesteld, zou maar moeilijk te verbeteren zijn.