Frederik Van Lierde
Frederik Van Lierde
Frederik Van Lierde is een Belgische triatleet en is Ironman World Champion 2013.
Opinie

03/07/14 om 15:08 - Bijgewerkt op 04/07/14 om 11:07

Frederik Van Lierde: '100 procent klaar om er met veel zin in te vliegen'

Ironman World Champion 2013 Frederik Van Lierde houdt op Sportmagazine.be een persoonlijk dagboek bij.

Frederik Van Lierde: '100 procent klaar om er met veel zin in te vliegen'

Frederik Van Lierde (R) naast Jan Frodeno (midden, Olympisch kampioen triatlon 2008) en Sebastian Kienle (wereldkampioen Ironman 70.3 miles in 2012-2013) © Frederik Van Lierde

Het is bijna zover! Als ik deze blog schrijf, bevind ik mij al in Frankfurt! De komende 5 dagen logeer ik samen met mijn gezin in het Intercontinental Hotel, het gasthotel van dit EK Ironman. En jawel, na bijna 4 weken zonder mijn gezin, zijn we eindelijk weer tesamen! Heerlijk moment om mijn vrouw en kinderen terug bij mij te hebben!

De laatste week in Font Romeu stond in het teken van recuperatie. Nog een aantal trainingen natuurlijk maar meestal een stuk korter dan wat ik vooraf deed. Ook weinig intensiteit in die korte sessies! Een aantal massages, ijsbaden en languit op mijn bed liggen, deden de rest.

Op woensdag ben ik dan met mijn huurauto richting Barcelona airport gereden. Zo'n kleine 2u onderweg, een prachtige route trouwens. Daarna een vlucht rechtstreeks naar Frankfurt, ook zo'n 2u, om dan door de organisatie opgepikt te worden. Reizen met fiets en alle toebehoren voor triathlon is altijd een beetje stressvol maar deze keer verliep alles echt heel vlot.

Delen

100 procent klaar om er met veel zin in te vliegen

De persconferentie met de voorstelling van de wedstrijd en de favorieten is ondertussen ook achter de rug. Een aantal interviews gedaan, waarin je niets anders kunt zeggen dan dat je voorbereiding goed was. Eigenlijk doe ik veel liever zo'n zaken na de wedstrijd, dan weet je tenminste wat te vertellen. Maar kom, dit maakt ook deel uit van het wedstrijdgebeuren.

De volgende dagen staan nog een aantal korte trainingen gepland op het parcours in de 3 disciplines. Daarnaast ook een paar bezoeken en handtekeningensessies bij een deel van mijn sponsors op de expo en dan zal het al heel snel 'race day' zijn!

'Race briefing' en startnummers, zakken, timing chip gaan afhalen is iets dat voor morgen gepland staat en dan zijn we 100% klaar om er met veel zin in te vliegen! Ik kijk er alvast enorm naar uit!

Tot de volgende met het verslag van hoe mijn wedstrijd is verlopen!

Fre

Onze partners