De volledige winter heb ik hard gewerkt aan mijn conditie. Dit met één doel voor ogen: een knalprestatie neerzetten in IRONMAN Zuid-Afrika. Dat ik op deze manier zou domineren, had ik weliswaar niet verwacht. Vandaar dat ik enorm trots ben op deze overwinning.

De zwemstart verliep niet van een leien dakje. Blijkbaar koos ik een slechte startpositie, waardoor ik na 100 meter reeds een kleine remonte moest inzetten. Aan de eerste boei, na 600 meter, vond ik al opnieuw aansluiting met de eerste zwemmers. Volgen was de boodschap, een verschil maken in het zwemmen is aartsmoeilijk en verloren energie.

Het fietsen bestond uit 2 rondes waarvan de eerste 12 kilometer gestaag bergop gingen. Ik voelde onmiddellijk dat ik over een stel goeie benen beschikte. Ik besloot om de eerste ronde af te tasten hoe de concurrentie zich voelde. Op de eerste helling werd de kopgroep reeds uitgedund van 13 naar 4 atleten. Ik was in het gezelschap van Sylvain Sudrie (FR), Bertrand Billard (FR) en Kyle Buckingham (RSA), 4 wereldkampioenen. Het plan om in het begin van de 2e ronde een aanval te plaatsen, bleek ideaal. Ik kon al snel een voorsprong van 3 minuten uitbouwen. Niet genoeg om comfortabel aan de marathon te beginnen, dus besloot ik om mijn inspanning door te trekken tot aan de 2e wisselzone. Dat ik uiteindelijk een voorsprong van 13 minuten 20 kon uitbouwen op de eerste achtervolger, Kyle Buckingham, gaf een enorme boost aan mijn vertrouwen. Met Ivan Rena (ESP), Bart Aernouts en Eneko Llanos (ESP) wist ik dat een degelijke marathon nodig was.

Het sterke gevoel van tijdens het fietsen voelde ik ook onmiddellijk tijdens de marathon. Dit tempo volhouden en ik boek een prachtige overwinning, zei ik tegen mezelf. Het publiek, dat enorm talrijk was opgekomen, stuwde me naar een marathon van 2 uur 49. Een zalig gevoel aan de finish om op deze manier de overwinning binnen te halen. Met een uiteindelijke voorsprong van iets meer dan 14 minuten IRONMAN Zuid-Afrika winnen, sterkt mijn vertrouwen enorm voor het komende seizoen.

Bedankt aan de vele supporters, zowel online als ter plaatse!

Frederik Van Lierde

De volledige winter heb ik hard gewerkt aan mijn conditie. Dit met één doel voor ogen: een knalprestatie neerzetten in IRONMAN Zuid-Afrika. Dat ik op deze manier zou domineren, had ik weliswaar niet verwacht. Vandaar dat ik enorm trots ben op deze overwinning.De zwemstart verliep niet van een leien dakje. Blijkbaar koos ik een slechte startpositie, waardoor ik na 100 meter reeds een kleine remonte moest inzetten. Aan de eerste boei, na 600 meter, vond ik al opnieuw aansluiting met de eerste zwemmers. Volgen was de boodschap, een verschil maken in het zwemmen is aartsmoeilijk en verloren energie.Het fietsen bestond uit 2 rondes waarvan de eerste 12 kilometer gestaag bergop gingen. Ik voelde onmiddellijk dat ik over een stel goeie benen beschikte. Ik besloot om de eerste ronde af te tasten hoe de concurrentie zich voelde. Op de eerste helling werd de kopgroep reeds uitgedund van 13 naar 4 atleten. Ik was in het gezelschap van Sylvain Sudrie (FR), Bertrand Billard (FR) en Kyle Buckingham (RSA), 4 wereldkampioenen. Het plan om in het begin van de 2e ronde een aanval te plaatsen, bleek ideaal. Ik kon al snel een voorsprong van 3 minuten uitbouwen. Niet genoeg om comfortabel aan de marathon te beginnen, dus besloot ik om mijn inspanning door te trekken tot aan de 2e wisselzone. Dat ik uiteindelijk een voorsprong van 13 minuten 20 kon uitbouwen op de eerste achtervolger, Kyle Buckingham, gaf een enorme boost aan mijn vertrouwen. Met Ivan Rena (ESP), Bart Aernouts en Eneko Llanos (ESP) wist ik dat een degelijke marathon nodig was.Het sterke gevoel van tijdens het fietsen voelde ik ook onmiddellijk tijdens de marathon. Dit tempo volhouden en ik boek een prachtige overwinning, zei ik tegen mezelf. Het publiek, dat enorm talrijk was opgekomen, stuwde me naar een marathon van 2 uur 49. Een zalig gevoel aan de finish om op deze manier de overwinning binnen te halen. Met een uiteindelijke voorsprong van iets meer dan 14 minuten IRONMAN Zuid-Afrika winnen, sterkt mijn vertrouwen enorm voor het komende seizoen.Bedankt aan de vele supporters, zowel online als ter plaatse!Frederik Van Lierde