Een week verder, een stuk vermoeider door de vele kilometers in de drie disciplines! De voorbije zeven dagen trainde ik 35 uur netto. Ik noem dat altijd 'netto' omdat ik dan enkel de uren inspanning meetel. Klaarmaken, douchen, massages en andere extra-sportieve zaken, die ook deel uitmaken van mijn 'passie/job', niet incluis dus. Eerlijk, zulke weken zijn er niet veel op een jaar, maar nu was zo 'n week wel op haar plaats!

Zoals ik vorige week al beschreef, is mijn hoogtestage nu anders dan die in juni in de aanloop naar de volledige triatlon in Frankfurt. Toen werkte ik hier mijn laatste trainingen af en zat er ook een week tapering of afbouw bij om te pieken. Deze keer is dat niet het geval. Deze trainingsblok ligt nog ver verwijderd van het doel op 11 oktober, dus kan/moet ik nu tot de laatste dag hard trainen!

Die laatste dag is komende zaterdag en ik ben al enkele dagen aan het aftellen. Een pistetraining voor het lopen en nog een rit van boven de 200 kilometer zijn de belangrijkste trainingen op mijn programma. Ik schrap altijd graag wat al voorbij is, zoals je ziet op de foto. Het verlangen om terug even thuis te zijn, is ook enorm, dus mentaal is het nog even op de tandjes bijten.

Frederik Van Lierde
© Frederik Van Lierde

Maar om dat allemaal een beetje te verzachten, kreeg ik deze week een aantal aanvragen binnen van verschillende media. Onder meer Sporza wil mij volgende week volgen, het Nieuwsblad wil mij interviewen en het magazine HUMO stuurt zelfs een journalist plus fotograaf naar Font Romeu om mij te volgen tijdens mijn lange rit. Ideaal dus! Wat begeleiding en assistentie, wat aandacht en die kilometers zullen voorbij zijn zonder dat ik het weet.

Ik moet toegeven dat dit voor mij toch wel een serieuze verandering is tegenover de voorgaande jaren. Die zaken moeten ook afgesproken en ingepland worden in het schema en dat mag uiteraard niet ten koste gaan van mijn rust. Er zijn in deze periode veel afspraken en overlegmomenten met sponsors, maar ook de media komen er nu dus bij. Allemaal heel positief natuurlijk en een zegen voor mezelf, mijn partners en mijn sport. Dat is nu net wat ik bedoel met het gehele packet van mijn 'passie/job'. Heel leerrijk en uitdagend allemaal. Het afgelopen jaar heb ik op dat gebied al veel bijgeleerd.

Alles verloopt verder heel vlot. Ik kan mij geen betere situatie indenken dus #RoadToKona2014 is nog altijd vlekkeloos!

Tot volgende week!

Fre

Een week verder, een stuk vermoeider door de vele kilometers in de drie disciplines! De voorbije zeven dagen trainde ik 35 uur netto. Ik noem dat altijd 'netto' omdat ik dan enkel de uren inspanning meetel. Klaarmaken, douchen, massages en andere extra-sportieve zaken, die ook deel uitmaken van mijn 'passie/job', niet incluis dus. Eerlijk, zulke weken zijn er niet veel op een jaar, maar nu was zo 'n week wel op haar plaats!Zoals ik vorige week al beschreef, is mijn hoogtestage nu anders dan die in juni in de aanloop naar de volledige triatlon in Frankfurt. Toen werkte ik hier mijn laatste trainingen af en zat er ook een week tapering of afbouw bij om te pieken. Deze keer is dat niet het geval. Deze trainingsblok ligt nog ver verwijderd van het doel op 11 oktober, dus kan/moet ik nu tot de laatste dag hard trainen!Die laatste dag is komende zaterdag en ik ben al enkele dagen aan het aftellen. Een pistetraining voor het lopen en nog een rit van boven de 200 kilometer zijn de belangrijkste trainingen op mijn programma. Ik schrap altijd graag wat al voorbij is, zoals je ziet op de foto. Het verlangen om terug even thuis te zijn, is ook enorm, dus mentaal is het nog even op de tandjes bijten.Maar om dat allemaal een beetje te verzachten, kreeg ik deze week een aantal aanvragen binnen van verschillende media. Onder meer Sporza wil mij volgende week volgen, het Nieuwsblad wil mij interviewen en het magazine HUMO stuurt zelfs een journalist plus fotograaf naar Font Romeu om mij te volgen tijdens mijn lange rit. Ideaal dus! Wat begeleiding en assistentie, wat aandacht en die kilometers zullen voorbij zijn zonder dat ik het weet.Ik moet toegeven dat dit voor mij toch wel een serieuze verandering is tegenover de voorgaande jaren. Die zaken moeten ook afgesproken en ingepland worden in het schema en dat mag uiteraard niet ten koste gaan van mijn rust. Er zijn in deze periode veel afspraken en overlegmomenten met sponsors, maar ook de media komen er nu dus bij. Allemaal heel positief natuurlijk en een zegen voor mezelf, mijn partners en mijn sport. Dat is nu net wat ik bedoel met het gehele packet van mijn 'passie/job'. Heel leerrijk en uitdagend allemaal. Het afgelopen jaar heb ik op dat gebied al veel bijgeleerd.Alles verloopt verder heel vlot. Ik kan mij geen betere situatie indenken dus #RoadToKona2014 is nog altijd vlekkeloos!Tot volgende week!Fre