'Ik ben klaar om serieus af te zien'

Hier zijn we dan eindelijk. De laatste week in de aanloop naar het WK Ironman op Hawaii. De week waar ik al gans het jaar naartoe werk, is eindelijk aangebroken. Toegegeven, de belangrijkste dag is en blijft uiteraard zaterdag! Maar het is ook wel super om die aanloop, die opbouw van spanning hier mee te maken.

Vorige vrijdag reisde ik samen met mijn team van Phoenix naar Kona. Zonder problemen. Directe vlucht en in tegenstelling tot vorig jaar was mijn fiets direct ter plaatse. Direct na aankomst ben ik nog wat ontspannen gaan zwemmen en op zaterdag reed ik nog eens het ganse fietsparcours af. Ik kwam terug met een heel goed gevoel. In die laatste training tankte ik nog wat vertrouwen. Niet dat dat nog nodig was, maar je wil toch nog altijd eens de benen voelen op het parcours in de Hawaiiaanse omstandigheden.

GF
© GF

Ondertussen zijn er naast de korte trainingssessies van deze week al heel wat zaken gepasseerd. De eigen persconferentie is heel goed meegevallen met meer dan vijftig nationale en internationale persmensen aanwezig. In twee uur heb ik vele vragen kunnen beantwoorden en werden er foto's en video 's genomen. Ideaal eigenlijk. Al mijn persoonlijke afspraken waren dus in een korte tijd geklaard. Voor de organisatie (Ironman) stonden ook een aantal zaken gepland. Als titelverdediger heb ik die met plezier uitgevoerd. De parade of nations, de Aloha receptive, de persconferentie van Ironman. Allemaal nieuw voor mij, maar ik heb er wel enorm van genoten. Die zaken boosten nog eens je vertrouwen, doen je terugdenken aan de zalige momenten van vorig jaar en zijn helemaal niet zo tijdrovend als ik eerst dacht. Dus, allemaal positief!

GF
© GF

Ook de registratie is al gebeurd. Nu rest er mij enkel nog op vrijdag alles klaar te maken. Mijn materiaal (fiets, loopschoenen en andere) naar de wisselzone brengen en dan zijn we helemaal klaar om zaterdag om 06.25 uur lokale tijd (in België +12 uur) van start te gaan!

Ik heb er zin in, fysiek en mentaal ben ik er klaar voor, dus laat maar komen! Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe beleving, klaar om serieus af te zien ... mijn wedstrijd komt eraan!

Tot volgende week met mijn verslag en beleving van 'The Ironman World Championship'!

Fre

Hier zijn we dan eindelijk. De laatste week in de aanloop naar het WK Ironman op Hawaii. De week waar ik al gans het jaar naartoe werk, is eindelijk aangebroken. Toegegeven, de belangrijkste dag is en blijft uiteraard zaterdag! Maar het is ook wel super om die aanloop, die opbouw van spanning hier mee te maken.Vorige vrijdag reisde ik samen met mijn team van Phoenix naar Kona. Zonder problemen. Directe vlucht en in tegenstelling tot vorig jaar was mijn fiets direct ter plaatse. Direct na aankomst ben ik nog wat ontspannen gaan zwemmen en op zaterdag reed ik nog eens het ganse fietsparcours af. Ik kwam terug met een heel goed gevoel. In die laatste training tankte ik nog wat vertrouwen. Niet dat dat nog nodig was, maar je wil toch nog altijd eens de benen voelen op het parcours in de Hawaiiaanse omstandigheden.Ondertussen zijn er naast de korte trainingssessies van deze week al heel wat zaken gepasseerd. De eigen persconferentie is heel goed meegevallen met meer dan vijftig nationale en internationale persmensen aanwezig. In twee uur heb ik vele vragen kunnen beantwoorden en werden er foto's en video 's genomen. Ideaal eigenlijk. Al mijn persoonlijke afspraken waren dus in een korte tijd geklaard. Voor de organisatie (Ironman) stonden ook een aantal zaken gepland. Als titelverdediger heb ik die met plezier uitgevoerd. De parade of nations, de Aloha receptive, de persconferentie van Ironman. Allemaal nieuw voor mij, maar ik heb er wel enorm van genoten. Die zaken boosten nog eens je vertrouwen, doen je terugdenken aan de zalige momenten van vorig jaar en zijn helemaal niet zo tijdrovend als ik eerst dacht. Dus, allemaal positief!Ook de registratie is al gebeurd. Nu rest er mij enkel nog op vrijdag alles klaar te maken. Mijn materiaal (fiets, loopschoenen en andere) naar de wisselzone brengen en dan zijn we helemaal klaar om zaterdag om 06.25 uur lokale tijd (in België +12 uur) van start te gaan!Ik heb er zin in, fysiek en mentaal ben ik er klaar voor, dus laat maar komen! Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe beleving, klaar om serieus af te zien ... mijn wedstrijd komt eraan!Tot volgende week met mijn verslag en beleving van 'The Ironman World Championship'!Fre