"Er is iets met Evi aan de hand maar wij weten nog niet goed wat. Het is een fysiek probleem, ze krijgt haar hartslag tijdens het zeilen niet omhoog. Dokter Bellemans (arts van Team Belgium, red.) komt nog langs om te kijken wat er gaande is", verduidelijkt de Nederlandse trainer.

Evi Van Acker moest woensdag in de vijfde en zesde regatta genoegen nemen met de zestiende en vijftiende plaats.

Wil Van Bladel: "De condities waren vandaag heel zwaar, met veel wind, hoge golven, in principe ideaal voor Evi. Sommige coaches kwamen zelfs naar me toe en zegden dat het Evi's weertje was. Maar vanmorgen merkte ik al snel dat er aan de houding van haar lichaam iets anders was. Evi slaagde er niet in haar normale snelheid te ontwikkelen. Ze kreeg haar hartslag maar niet omhoog."

Strijd nog niet gestreden

"Uiteraard is dit dramatisch, niet leuk. Evi voelt zich onmachtig. Gelukkig is er morgen een rustdag en hopelijk volgt er binnen 24 of 36 uur een stevige verbetering eens we weten wat het probleem is."

De medaillekansen van Evi Van Acker hebben hoe dan ook een flinke knauw gekregen, al weigert haar coach nu al de handdoek te gooien. "We zijn zes races ver. Nog maar vijftig procent van de punten zijn verdeeld, want er volgen nog vier races en de medaillekoers voor dubbele punten. We moeten er wel op hopen dat sommigen ergens een steek laten vallen."

(Belga/RR)

"Er is iets met Evi aan de hand maar wij weten nog niet goed wat. Het is een fysiek probleem, ze krijgt haar hartslag tijdens het zeilen niet omhoog. Dokter Bellemans (arts van Team Belgium, red.) komt nog langs om te kijken wat er gaande is", verduidelijkt de Nederlandse trainer. Evi Van Acker moest woensdag in de vijfde en zesde regatta genoegen nemen met de zestiende en vijftiende plaats. Wil Van Bladel: "De condities waren vandaag heel zwaar, met veel wind, hoge golven, in principe ideaal voor Evi. Sommige coaches kwamen zelfs naar me toe en zegden dat het Evi's weertje was. Maar vanmorgen merkte ik al snel dat er aan de houding van haar lichaam iets anders was. Evi slaagde er niet in haar normale snelheid te ontwikkelen. Ze kreeg haar hartslag maar niet omhoog." "Uiteraard is dit dramatisch, niet leuk. Evi voelt zich onmachtig. Gelukkig is er morgen een rustdag en hopelijk volgt er binnen 24 of 36 uur een stevige verbetering eens we weten wat het probleem is." De medaillekansen van Evi Van Acker hebben hoe dan ook een flinke knauw gekregen, al weigert haar coach nu al de handdoek te gooien. "We zijn zes races ver. Nog maar vijftig procent van de punten zijn verdeeld, want er volgen nog vier races en de medaillekoers voor dubbele punten. We moeten er wel op hopen dat sommigen ergens een steek laten vallen."(Belga/RR)