De Noord-Ierse voormalige nummer een van de wereld Rory McIlroy, de Zweed Henrik Stenson, de Spanjaarden Sergio Garcia en Rafael Cabrera-Bello en de Engelsen Danny Willett, Chris Wood, Justin Rose, Andy Sullivan en Matthew Fitzpatrick waren al zeker van hun plaats in de selectie, voor de drie overgebleven wildcards moest kapitein Darren Clarke vandaag de knoop doorhakken. Uiteindelijk koos hij voor de Engelsman Lee Westwood, de Duitser Martin Kaymer en onze landgenoot Thomas Pieters.

Allerhoogste

De 24-jarige Antwerpenaar wordt zo de tweede Belg in de geschiedenis die mag deelnemen aan de Ryder Cup. Vier jaar geleden beet Brusselaar Nicolas Colsaerts de spits af, ook met een wildcard.

De Ryder Cup is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en een van de grootste sportevenementen ter wereld.

Derde zege

Pieters was zondag nog de beste op het Made in Denmark Open golftoernooi. Daardoor sprong hij ook naar de 41e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit in zijn nog jonge profloopbaan. Pieters boekte in Denemarken al zijn derde zege op de Europese Tour. Vorig jaar won hij het Czech Masters en het KLM Open.

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro greep Pieters eerder deze maand met een vierde plaats maar net naast een medaille. In het Czech Masters slaagde hij er vorige week met een tweede plaats net niet in zijn titel te verlengen.

Uitstekende prestaties dus, maar toch moest Darren Clarke nog overtuigd worden. 'Vorige week ben ik met hem gaan golfen, zoals we wel vaker gedaan hebben tijdens de kwalificatieperiode. Toen we eraan begonnen op donderdagochtend wist hij perfect waarom we op de golfbaan stonden', vertelde Clarke. 'Thomas zette een fantastische prestatie neer en zo viel de beslissing in zijn voordeel.'

Titelverdediger

De Ryder Cup wordt van 30 september tot 2 oktober gespeeld op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). Europa is er drievoudig titelverdediger. (Belga/KVDA)

De Noord-Ierse voormalige nummer een van de wereld Rory McIlroy, de Zweed Henrik Stenson, de Spanjaarden Sergio Garcia en Rafael Cabrera-Bello en de Engelsen Danny Willett, Chris Wood, Justin Rose, Andy Sullivan en Matthew Fitzpatrick waren al zeker van hun plaats in de selectie, voor de drie overgebleven wildcards moest kapitein Darren Clarke vandaag de knoop doorhakken. Uiteindelijk koos hij voor de Engelsman Lee Westwood, de Duitser Martin Kaymer en onze landgenoot Thomas Pieters.De 24-jarige Antwerpenaar wordt zo de tweede Belg in de geschiedenis die mag deelnemen aan de Ryder Cup. Vier jaar geleden beet Brusselaar Nicolas Colsaerts de spits af, ook met een wildcard.De Ryder Cup is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en een van de grootste sportevenementen ter wereld.Pieters was zondag nog de beste op het Made in Denmark Open golftoernooi. Daardoor sprong hij ook naar de 41e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit in zijn nog jonge profloopbaan. Pieters boekte in Denemarken al zijn derde zege op de Europese Tour. Vorig jaar won hij het Czech Masters en het KLM Open. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro greep Pieters eerder deze maand met een vierde plaats maar net naast een medaille. In het Czech Masters slaagde hij er vorige week met een tweede plaats net niet in zijn titel te verlengen. Uitstekende prestaties dus, maar toch moest Darren Clarke nog overtuigd worden. 'Vorige week ben ik met hem gaan golfen, zoals we wel vaker gedaan hebben tijdens de kwalificatieperiode. Toen we eraan begonnen op donderdagochtend wist hij perfect waarom we op de golfbaan stonden', vertelde Clarke. 'Thomas zette een fantastische prestatie neer en zo viel de beslissing in zijn voordeel.' De Ryder Cup wordt van 30 september tot 2 oktober gespeeld op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). Europa is er drievoudig titelverdediger. (Belga/KVDA)