"Het lopen zit in mijn bloed en ik heb beslist om toch verder te doen. De beslissing die ik in New York genomen heb, was een eerste reactie na een teleurstellende wedstrijd. Als mijn knie terug aan de beterhand is, begin ik met de voorbereiding op mijn volgende wedstrijd", twitterde de wereldrecordhouder op de marathon en de voormalige olympische kampioen maandag.

Op de Ethiopische tv-zender Canal Addis TV bevestigde Gebrselassie zijn terugkeer.

Ook zijn Nederlandse manager Jos Hermens zakte onlangs naar de Keniaanse hoofdstad Addis Abeba af om zijn poulain te overhalen. "De marathon op de Olympische Spelen in Londen zal lastig worden, maar een medaille (voor Gebre) is nooit uitgesloten", aldus Hermens.

Op 7 november had Gebrselassie na de marathon van New York
geëmotioneerd zijn afscheid van de topsport aangekondigd. De Ethiopiër was met veel ambities naar de 'Big Apple' afgezakt, maar moest er na 25 kilometer door knieproblemen al opgeven.

"Het lopen zit in mijn bloed en ik heb beslist om toch verder te doen. De beslissing die ik in New York genomen heb, was een eerste reactie na een teleurstellende wedstrijd. Als mijn knie terug aan de beterhand is, begin ik met de voorbereiding op mijn volgende wedstrijd", twitterde de wereldrecordhouder op de marathon en de voormalige olympische kampioen maandag. Op de Ethiopische tv-zender Canal Addis TV bevestigde Gebrselassie zijn terugkeer. Ook zijn Nederlandse manager Jos Hermens zakte onlangs naar de Keniaanse hoofdstad Addis Abeba af om zijn poulain te overhalen. "De marathon op de Olympische Spelen in Londen zal lastig worden, maar een medaille (voor Gebre) is nooit uitgesloten", aldus Hermens. Op 7 november had Gebrselassie na de marathon van New York geëmotioneerd zijn afscheid van de topsport aangekondigd. De Ethiopiër was met veel ambities naar de 'Big Apple' afgezakt, maar moest er na 25 kilometer door knieproblemen al opgeven.