Kim Clijsters heeft geen al te grote schade aan haar linkerheup opgelopen en zal in principe binnen een kleine week opnieuw fit geraken. Dat verklaarde ze op de website van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat op maandag 16 januari in Melbourne op gang geschoten wordt.

De Limburgse (WTA 13) moest in haar halve finale van het WTA-toernooi van Brisbane tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 24) omwille van een blessure aan haar linkerheup opgeven na ongeveer anderhalf uur wedstrijd. Ze had toen de eerste set gewonnen met 7-6 (7/4) en stond in de tweede 1-3 in het krijt. Meteen na de partij had de achtvoudige Sportvrouw van het Jaar al aangegeven dat ze dacht dat haar blessure niet al te ernstig was en dat ze vooral uit voorzorg had opgegeven.

Clijsters onderging een echo in het ziekenhuis en daar was geen scheurtje in de linkerheup op te bespeuren. Ze heeft wel een kramp in een spier aan de buitenkant van de heup. "Ik heb een vrij goed gevoel over deze blessure. Als alles goed gaat, duurt het een kleine week om helemaal hersteld te geraken", verklaarde ze. Ze zal de komende dagen intensief behandeld worden en moet volgende week opnieuw een controle-echo laten uitvoeren.

Haar deelname aan de Australian Open, waar Clijsters titelverdedigster is, lijkt dus niet in het gedrang te komen. (Belga/INM)

Kim Clijsters heeft geen al te grote schade aan haar linkerheup opgelopen en zal in principe binnen een kleine week opnieuw fit geraken. Dat verklaarde ze op de website van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dat op maandag 16 januari in Melbourne op gang geschoten wordt. De Limburgse (WTA 13) moest in haar halve finale van het WTA-toernooi van Brisbane tegen de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 24) omwille van een blessure aan haar linkerheup opgeven na ongeveer anderhalf uur wedstrijd. Ze had toen de eerste set gewonnen met 7-6 (7/4) en stond in de tweede 1-3 in het krijt. Meteen na de partij had de achtvoudige Sportvrouw van het Jaar al aangegeven dat ze dacht dat haar blessure niet al te ernstig was en dat ze vooral uit voorzorg had opgegeven. Clijsters onderging een echo in het ziekenhuis en daar was geen scheurtje in de linkerheup op te bespeuren. Ze heeft wel een kramp in een spier aan de buitenkant van de heup. "Ik heb een vrij goed gevoel over deze blessure. Als alles goed gaat, duurt het een kleine week om helemaal hersteld te geraken", verklaarde ze. Ze zal de komende dagen intensief behandeld worden en moet volgende week opnieuw een controle-echo laten uitvoeren. Haar deelname aan de Australian Open, waar Clijsters titelverdedigster is, lijkt dus niet in het gedrang te komen. (Belga/INM)