Op het EK hockey in Mönchengladbach heeft de Belgische mannenploeg zich geplaatst voor de halve finales, dankzij 3-2 winst in hun laatste groepswedstrijd tegen Spanje. De Red Lions zijn daardoor ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

Na Duitsland stoten de Belgen als tweede in groep A door naar de halve finales, waarin ze het vrijdag tegen Nederland opnemen.

Van 0-2 naar 3-2

Tegen Spanje stond België gisteravond bij de rust met 0-2 achter, maar na de pauze zorgden doelpunten van Luyckx, Boon en Dekeyser alsnog voor de zege.

Eerder wonnen de Red Lions met 7-1 tegen Rusland, in hun openingswedstrijd gingen ze met 3-1 ten onder tegen Duitsland. Dankzij hun positieve doelpuntensaldo hadden ze in de laatste groepswedstrijd genoeg aan een draw tegen Spanje.

Spelen

Op dit EK mochten drie plaatsen voor de Spelen uitgedeeld worden. Omdat ook Engeland, dat als organisator van de Spelen al zeker was van een ticket, zich bij de laatste vier schaarde, zijn de Belgen meteen zeker van deelname aan het grootste sportevenement ter wereld.

De Belgische mannenhockeyploeg heeft een rijke traditie op het vlak van deelname aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van 1920 in Antwerpen veroverden ze brons, acht jaar later moesten ze vrede nemen met de vierde plaats. Tussen 1936 en 1976 zetten ze een schitterende reeks neer door zich telkens te kwalificeren. (Belga/KVDA)

Op het EK hockey in Mönchengladbach heeft de Belgische mannenploeg zich geplaatst voor de halve finales, dankzij 3-2 winst in hun laatste groepswedstrijd tegen Spanje. De Red Lions zijn daardoor ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Na Duitsland stoten de Belgen als tweede in groep A door naar de halve finales, waarin ze het vrijdag tegen Nederland opnemen. Van 0-2 naar 3-2 Tegen Spanje stond België gisteravond bij de rust met 0-2 achter, maar na de pauze zorgden doelpunten van Luyckx, Boon en Dekeyser alsnog voor de zege. Eerder wonnen de Red Lions met 7-1 tegen Rusland, in hun openingswedstrijd gingen ze met 3-1 ten onder tegen Duitsland. Dankzij hun positieve doelpuntensaldo hadden ze in de laatste groepswedstrijd genoeg aan een draw tegen Spanje. Spelen Op dit EK mochten drie plaatsen voor de Spelen uitgedeeld worden. Omdat ook Engeland, dat als organisator van de Spelen al zeker was van een ticket, zich bij de laatste vier schaarde, zijn de Belgen meteen zeker van deelname aan het grootste sportevenement ter wereld. De Belgische mannenhockeyploeg heeft een rijke traditie op het vlak van deelname aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van 1920 in Antwerpen veroverden ze brons, acht jaar later moesten ze vrede nemen met de vierde plaats. Tussen 1936 en 1976 zetten ze een schitterende reeks neer door zich telkens te kwalificeren. (Belga/KVDA)