Hoe moeten we de World Cup-zege van golfers Detry en Pieters inschatten?

© Belga Image

Thomas Pieters en Thomas Detry bezorgden in Australië ons land de eerste overwinning ooit in de World Cup of Golf. Matthias Stockmans, golfspecialist bij Sport/Voetbalmagazine, plaatst die zege in perspectief.

Pieters en Detry zijn er met hun zege in de World Cup of Golf in het Australische Oakleigh South, die hen ook twee miljoen euro oplevert, in geslaagd een mooi einde aan hun seizoen te knopen. ‘Zeker voor Pieters is dit een opsteker na een teleurstellend jaar,’ zegt Stockmans. ‘Voor Detry is het de bevestiging van zijn groeicurve sinds hij in 2016 pro werd. Het kan hen beide met een goed gevoel – en wat financiële buffer – de winter insturen en in januari fris aan de start van een nieuw golfjaar brengen.’

Hoe moeten we dat toernooi inschatten? Stockmans: ‘Het is een toernooi met een mooi palmares, de “groten der aarde” hebben het gewonnen: Tiger Woods, Nick Faldo, Severiano Ballesteros, Fred Couples, Henrik Stenson enzovoort.

‘Anderzijds moet je het toch ruim onder de majors en zelfs de topevents op de PGA Tour catalogeren. En al zeker niet te vergelijken met het prestige van de Ryder Cup. Veel toppers zijn in deze periode al aan hun winterslaap begonnen. Daarom geldt het meestal als laatste kans voor de subtoppers om hun seizoen glans te geven. Spanje, Zuid-Afrika, Japan, VS en Engeland bijvoorbeeld – allemaal topgolflanden – hebben zeker niet hun beste duo afgevaardigd naar die World Cup.

Toch zet het België op de golfkaart, zegt Stockmans. ‘Nadat Pieters zich al liet opmerken in de Ryder Cup en de Olympische Spelen en we terug een pro-event hebben op de European Tour, kan dat ervoor zorgen dat België steeds serieuzer genomen wordt als golfnatie.’

Partner Content