In het judo begint officieel de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. High Performance Manager Danny Belmans hoopt dat minstens acht atleten Rio halen (drie meer dan in Londen). Tegelijk vreest hij dat te veel blessures een vertekend beeld zouden geven over het gevoerde beleid.

De kwalificatieperiode eindigt op 30 mei 2016. Op basis van de wereldranglijst van 30 mei 2016 is de top 14 bij de vrouwen en de top 22 bij de mannen rechtstreeks geplaatst. De punten behaald tot 30 mei 2015 worden voor 50 procent verrekend; de punten in het laatste jaar tellen voor 100 procent mee. De ranking wordt opgemaakt op basis van de resultaten op de World Masters, WK's, EK's, Grand Slams, Grand Prix en World Cups.

Op basis van de huidige ranking is Belmans overtuigd dat minstens acht atleten zich kunnen kwalificeren: Ilse Heylen (-52 kg), Roxane Taeymans (-70 kg), Sofie De Saedelaere (-78 kg), Kenneth Van Gansbeke of Jasper Lefevere (-66 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg), Joachim Bottieau (-81 kg), Toma Nikoforov (-100 kg) en Benjamin Harmegnies (+100 kg).

Danny Belmans: 'In twee jaar kan er nog veel gebeuren'

"Hierbij steun ik volledig op de huidige ranking", onderstreept Belmans. "In twee jaar kan er nog veel gebeuren. Het potentieel van het Belgische judo is in ieder geval gegroeid dankzij de goede begeleiding de laatste jaren. Ik leef wel met de angst dat we in 2016 onverwacht veel blessures zouden hebben en dat we daar op afgerekend zouden worden. Dat terwijl kwetsuren inherent zijn aan een contactsport zoals judo." (Belga/INM)

In het judo begint officieel de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. High Performance Manager Danny Belmans hoopt dat minstens acht atleten Rio halen (drie meer dan in Londen). Tegelijk vreest hij dat te veel blessures een vertekend beeld zouden geven over het gevoerde beleid. De kwalificatieperiode eindigt op 30 mei 2016. Op basis van de wereldranglijst van 30 mei 2016 is de top 14 bij de vrouwen en de top 22 bij de mannen rechtstreeks geplaatst. De punten behaald tot 30 mei 2015 worden voor 50 procent verrekend; de punten in het laatste jaar tellen voor 100 procent mee. De ranking wordt opgemaakt op basis van de resultaten op de World Masters, WK's, EK's, Grand Slams, Grand Prix en World Cups. Op basis van de huidige ranking is Belmans overtuigd dat minstens acht atleten zich kunnen kwalificeren: Ilse Heylen (-52 kg), Roxane Taeymans (-70 kg), Sofie De Saedelaere (-78 kg), Kenneth Van Gansbeke of Jasper Lefevere (-66 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg), Joachim Bottieau (-81 kg), Toma Nikoforov (-100 kg) en Benjamin Harmegnies (+100 kg). Danny Belmans: 'In twee jaar kan er nog veel gebeuren' "Hierbij steun ik volledig op de huidige ranking", onderstreept Belmans. "In twee jaar kan er nog veel gebeuren. Het potentieel van het Belgische judo is in ieder geval gegroeid dankzij de goede begeleiding de laatste jaren. Ik leef wel met de angst dat we in 2016 onverwacht veel blessures zouden hebben en dat we daar op afgerekend zouden worden. Dat terwijl kwetsuren inherent zijn aan een contactsport zoals judo." (Belga/INM)