Een week, een monsoon en twee dopingcontroles verder. Het is een bewogen weekje geweest dat snel voorbij is gegaan. Ondertussen zijn mijn vrouw, mijn pa, mijn masseur en Jeroen van Focus-WTV aangekomen en vliegt de tijd nog sneller voorbij.

Afgelopen zaterdag, tijdens mijn laatste lange rit, beleefde ik wel een serieus stukje natuurgeweld. Ik was al meer dan zes uur aan het fietsen toen het plots in de verte behoorlijk zwart werd. Ik dacht: dat red ik wel tot aan mijn hotel. Maar dat was even mis gerekend van mij. Op zo'n tien kilometer van waar ik moest zijn, begon het plots enorm hard te regenen, te waaien en te bliksemen. Het leek alsof de wereld zou vergaan en vooral de rukwinden schrikten mij wat af. Gelukkig kon ik iemand met de auto doen stoppen en zo werd mijn training met tien kilometer ingekort. Later zag ik op het nieuws welke schade de storm in de regio had aangericht. Wel, verstandig dat ik in die auto gestapt was. Deze periode van het jaar wordt hier Monsoon genoemd en dan durft het al eens een paar uur hard te regenen met alles erop en eraan.

In zeven dagen kreeg ik ook twee keer bezoek van de Amerikaanse antidopingdokters. WTC, world triatlon corporation, geeft de opdracht om de professionele atleten op regelmatige basis buiten competitie te testen. Met de belangrijkste wedstrijd van het jaar die eraan komt, wordt het aantal controles uiteraard nog wat opgevoerd. Telkens worden bloed én urine getest. Ik vind dat persoonlijk een goeie zaak. Op Hawaii zal ik standaard ook wel nog een controle of drie krijgen. Een aantal dagen voor de wedstrijd, direct erna en dan binnen de 48 uur na de race nog eens. Triatlon blijft haar imago van cleane sport hoog in het vaandel dragen.

Ondertussen zijn ook alle trainingen weer netjes afgewerkt en de laatste dagen kan ik al een vorm van frisheid beginnen voelen. De tapering werkt duidelijk al en ik begin mij al serieus goed en gemakkelijk te voelen. Tijd om mij bewust te worden van het feit dat ik er de rem op moet zetten, zelfs al gaat het gemakkelijk snel en vlot. Alles sparen nu voor volgende week zaterdag en niet meer morsen met mijn energie.

Met Jeroen hier ter plaatse, komt er komende zondag al een eerste reportage aan op Focus-WTV. Een impressie van de regio waar ik de laatste twee weken trainde en een verslagje van mijn laatste trainingen hier.

Ik sta nu klaar om alles weer in te pakken. Kledij, materiaal en fiets weer netjes verpakken en dan richting The Big Island. Een directe vlucht van zo'n goeie zes uur, een dag dus om nog wat extra bij te rusten!

Tot volgende week vanuit Kona, Hawaii.

Fre

Een week, een monsoon en twee dopingcontroles verder. Het is een bewogen weekje geweest dat snel voorbij is gegaan. Ondertussen zijn mijn vrouw, mijn pa, mijn masseur en Jeroen van Focus-WTV aangekomen en vliegt de tijd nog sneller voorbij. Afgelopen zaterdag, tijdens mijn laatste lange rit, beleefde ik wel een serieus stukje natuurgeweld. Ik was al meer dan zes uur aan het fietsen toen het plots in de verte behoorlijk zwart werd. Ik dacht: dat red ik wel tot aan mijn hotel. Maar dat was even mis gerekend van mij. Op zo'n tien kilometer van waar ik moest zijn, begon het plots enorm hard te regenen, te waaien en te bliksemen. Het leek alsof de wereld zou vergaan en vooral de rukwinden schrikten mij wat af. Gelukkig kon ik iemand met de auto doen stoppen en zo werd mijn training met tien kilometer ingekort. Later zag ik op het nieuws welke schade de storm in de regio had aangericht. Wel, verstandig dat ik in die auto gestapt was. Deze periode van het jaar wordt hier Monsoon genoemd en dan durft het al eens een paar uur hard te regenen met alles erop en eraan.In zeven dagen kreeg ik ook twee keer bezoek van de Amerikaanse antidopingdokters. WTC, world triatlon corporation, geeft de opdracht om de professionele atleten op regelmatige basis buiten competitie te testen. Met de belangrijkste wedstrijd van het jaar die eraan komt, wordt het aantal controles uiteraard nog wat opgevoerd. Telkens worden bloed én urine getest. Ik vind dat persoonlijk een goeie zaak. Op Hawaii zal ik standaard ook wel nog een controle of drie krijgen. Een aantal dagen voor de wedstrijd, direct erna en dan binnen de 48 uur na de race nog eens. Triatlon blijft haar imago van cleane sport hoog in het vaandel dragen.Ondertussen zijn ook alle trainingen weer netjes afgewerkt en de laatste dagen kan ik al een vorm van frisheid beginnen voelen. De tapering werkt duidelijk al en ik begin mij al serieus goed en gemakkelijk te voelen. Tijd om mij bewust te worden van het feit dat ik er de rem op moet zetten, zelfs al gaat het gemakkelijk snel en vlot. Alles sparen nu voor volgende week zaterdag en niet meer morsen met mijn energie.Met Jeroen hier ter plaatse, komt er komende zondag al een eerste reportage aan op Focus-WTV. Een impressie van de regio waar ik de laatste twee weken trainde en een verslagje van mijn laatste trainingen hier.Ik sta nu klaar om alles weer in te pakken. Kledij, materiaal en fiets weer netjes verpakken en dan richting The Big Island. Een directe vlucht van zo'n goeie zes uur, een dag dus om nog wat extra bij te rusten!Tot volgende week vanuit Kona, Hawaii.Fre