Bach wil 'een robuuster, efficiënter en transparanter systeem' dan wat het WADA nu gebruikt.

De aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt overschaduwd door het grootschalige dopingschandaal in de Russische sport. Het Wereldantidopingagentschap legde onlangs in het zogenaamde McLaren-rapport een staatsgestuurd Russisch dopingnetwerk bloot. Ondanks de schokkende onthullingen besloot het IOC het advies om Rusland collectief van de Spelen uit te sluiten, niet op te volgen. In plaats daarvan is het aan de verschillende internationale sportbonden om te beslissen of een Russisch sporter startrecht verdient in Rio.

Sporters met een dopingverleden zijn sowieso niet welkom. Daarnaast moet een onafhankelijke driekoppige jury zich nog individueel over elke sporter buigen, waardoor het IOC het laatste woord heeft. Het Canadese IOC-lid Dick Pound, de voormalige voorzitter van het WADA, riep dinsdag dan weer op tot het organiseren van een buitengewone IOC-sessie omtrent doping. (BELGA/JVL)

Bach wil 'een robuuster, efficiënter en transparanter systeem' dan wat het WADA nu gebruikt. De aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt overschaduwd door het grootschalige dopingschandaal in de Russische sport. Het Wereldantidopingagentschap legde onlangs in het zogenaamde McLaren-rapport een staatsgestuurd Russisch dopingnetwerk bloot. Ondanks de schokkende onthullingen besloot het IOC het advies om Rusland collectief van de Spelen uit te sluiten, niet op te volgen. In plaats daarvan is het aan de verschillende internationale sportbonden om te beslissen of een Russisch sporter startrecht verdient in Rio. Sporters met een dopingverleden zijn sowieso niet welkom. Daarnaast moet een onafhankelijke driekoppige jury zich nog individueel over elke sporter buigen, waardoor het IOC het laatste woord heeft. Het Canadese IOC-lid Dick Pound, de voormalige voorzitter van het WADA, riep dinsdag dan weer op tot het organiseren van een buitengewone IOC-sessie omtrent doping. (BELGA/JVL)