De Jamaicanen Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake en Usain Bolt lieten bij de 4x100 meter 37.04 seconden optekenen, zes honderdsten van een seconde beter dan de 37.10 die ze zelf op 22 augustus 2008 op de Olympische Spelen van Peking hadden gelopen. Toen bestond het Jamaicaanse kwartet uit Carter, Frater, Bolt en Asafa Powell.

Zondag werd het lange tijd een bijzonder gelijkopgaande finale tussen favorieten Jamaica en de Verenigde Staten. De derde loper van de VS, Darvis Patton, botste net voor hij het stokje moest doorgeven echter op de Brit Harry Aikines-Aryeetey, waardoor beide landen hun medaillekansen in rook zagen opgaan. In de laatste meters kon slotloper Bolt zo onbedreigd naar het goud snellen.

Twee maal goud

Het Jamaicaanse team haalde het uiteindelijk met ruime voorsprong op Frankrijk (38.20) en Saint Kitts & Nevis (38.49). Polen (38.50) werd verrassend vierde, Italië vijfde (38.96) en Trinidad & Tobago zesde (39.01). De Amerikanen en de Britten finishten niet.

Voor drievoudig olympisch kampioen Bolt was het al de tweede gouden medaille in Daegu, na zijn wereldtitel op de 200m. Ook Blake, de wereldkampioen op de 100m, pakte zijn tweede gouden medaille dit WK.

Het wereldrecord voor Jamaica is nog maar het enige wereldrecord dat dit WK sneuvelde. (Belga)

De Jamaicanen Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake en Usain Bolt lieten bij de 4x100 meter 37.04 seconden optekenen, zes honderdsten van een seconde beter dan de 37.10 die ze zelf op 22 augustus 2008 op de Olympische Spelen van Peking hadden gelopen. Toen bestond het Jamaicaanse kwartet uit Carter, Frater, Bolt en Asafa Powell. Zondag werd het lange tijd een bijzonder gelijkopgaande finale tussen favorieten Jamaica en de Verenigde Staten. De derde loper van de VS, Darvis Patton, botste net voor hij het stokje moest doorgeven echter op de Brit Harry Aikines-Aryeetey, waardoor beide landen hun medaillekansen in rook zagen opgaan. In de laatste meters kon slotloper Bolt zo onbedreigd naar het goud snellen. Twee maal goud Het Jamaicaanse team haalde het uiteindelijk met ruime voorsprong op Frankrijk (38.20) en Saint Kitts & Nevis (38.49). Polen (38.50) werd verrassend vierde, Italië vijfde (38.96) en Trinidad & Tobago zesde (39.01). De Amerikanen en de Britten finishten niet. Voor drievoudig olympisch kampioen Bolt was het al de tweede gouden medaille in Daegu, na zijn wereldtitel op de 200m. Ook Blake, de wereldkampioen op de 100m, pakte zijn tweede gouden medaille dit WK. Het wereldrecord voor Jamaica is nog maar het enige wereldrecord dat dit WK sneuvelde. (Belga)