Vrijdagmiddag onze tijd begon het WK rugby in Japan met de openingswedstrijd tussen het gastland en Rusland, het zwakste land in groep A met ook nog Samoa, Schotland en Ierland. Japan won met 30-10 dankzij onder meer drie try's van sterspeler Kotaro Matsushima. Omdat het gastland vier try's kon scoren, kreeg het ook één punt extra, waardoor het nu na één wedstrijd aan de leiding staat met 5 punten.

De finale van het WK wordt gespeeld op 2 november. Er wordt verwacht dat er in totaal 120 miljoen kijkers zullen zijn op tv en 2,5 miljoen tickets werden al verkocht. Traditioneel staat het WK geboekt als derde grootste sportevenement na de Olympische Spelen en het WK voetbal.

Lees ook:

Japan opent wereldbeker rugby in eigen land

Vrijdagmiddag onze tijd begon het WK rugby in Japan met de openingswedstrijd tussen het gastland en Rusland, het zwakste land in groep A met ook nog Samoa, Schotland en Ierland. Japan won met 30-10 dankzij onder meer drie try's van sterspeler Kotaro Matsushima. Omdat het gastland vier try's kon scoren, kreeg het ook één punt extra, waardoor het nu na één wedstrijd aan de leiding staat met 5 punten. De finale van het WK wordt gespeeld op 2 november. Er wordt verwacht dat er in totaal 120 miljoen kijkers zullen zijn op tv en 2,5 miljoen tickets werden al verkocht. Traditioneel staat het WK geboekt als derde grootste sportevenement na de Olympische Spelen en het WK voetbal. Lees ook:Japan opent wereldbeker rugby in eigen land