Het is ondertussen een dikke maand geleden dat Jean-Marc Jaumin bij de kustploeg zijn C4 kreeg. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op zijn eerste ervaring als hoofdtrainer. "Het begon zeer goed, want een maand na mijn aanstelling wonnen we de beker. En vorig seizoen leken we goed op weg naar een treble, maar bleven we uiteindelijk met lege handen achter."

"Dit seizoen weet iedereen wat er ontbrak bij Oostende: de blessures van Matt Lojeski en Tomas Van Den Spiegel onthoofdden onze basisploeg. Kennedy Winston kwam toe met een gebrek aan ritme en is nu pas top. Zelfs met die handicaps zaten we er soms toch dicht bij. In de Eurocup verloren we nipt van Sofia en tegen Charleroi stonden we lange tijd voor. Winnen we in de Eurocup van Sofia en tegen Charleroi, dan ben ik nu wellicht nog coach van Oostende. Tegen Villeurbanne was het slecht, dat geef ik toe. Het publiek begon te fluiten en het bestuur voelde zich verplicht actie te ondernemen."

De eerste partij van 2012 wist Oostende, met zijn nieuwe trainer Dario Gjergja aan het roer, op overtuigende manier te winnen. Het werd 69-75 tegen zwarte beest Pepinster. Komend weekend staat een bezoek aan Luik op het programma. "Dario Gjergja heeft een heel ander team in handen", vindt Jaumin. "Het vertrek van Jason Rich bevrijdde ongetwijfeld enkele jongens. Brent Wright wordt een serieuze versterking. Bovendien viert Lojeski zijn rentree. Met die ploeg wordt Oostende weer een titelkandidaat. Zeker nu Charleroi het zonder Demond Mallet en Toko Shengelia moet stellen. De kaarten zijn opnieuw geschud." (MS/DDV)

Het is ondertussen een dikke maand geleden dat Jean-Marc Jaumin bij de kustploeg zijn C4 kreeg. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op zijn eerste ervaring als hoofdtrainer. "Het begon zeer goed, want een maand na mijn aanstelling wonnen we de beker. En vorig seizoen leken we goed op weg naar een treble, maar bleven we uiteindelijk met lege handen achter." "Dit seizoen weet iedereen wat er ontbrak bij Oostende: de blessures van Matt Lojeski en Tomas Van Den Spiegel onthoofdden onze basisploeg. Kennedy Winston kwam toe met een gebrek aan ritme en is nu pas top. Zelfs met die handicaps zaten we er soms toch dicht bij. In de Eurocup verloren we nipt van Sofia en tegen Charleroi stonden we lange tijd voor. Winnen we in de Eurocup van Sofia en tegen Charleroi, dan ben ik nu wellicht nog coach van Oostende. Tegen Villeurbanne was het slecht, dat geef ik toe. Het publiek begon te fluiten en het bestuur voelde zich verplicht actie te ondernemen." De eerste partij van 2012 wist Oostende, met zijn nieuwe trainer Dario Gjergja aan het roer, op overtuigende manier te winnen. Het werd 69-75 tegen zwarte beest Pepinster. Komend weekend staat een bezoek aan Luik op het programma. "Dario Gjergja heeft een heel ander team in handen", vindt Jaumin. "Het vertrek van Jason Rich bevrijdde ongetwijfeld enkele jongens. Brent Wright wordt een serieuze versterking. Bovendien viert Lojeski zijn rentree. Met die ploeg wordt Oostende weer een titelkandidaat. Zeker nu Charleroi het zonder Demond Mallet en Toko Shengelia moet stellen. De kaarten zijn opnieuw geschud." (MS/DDV)