Nu zondag vindt er in café 'The Square' op de Lennikse Markt een herdenkingsplechtigheid plaats. De plechtigheid zal geleid worden door radiopresentator Kris Baert. Hij was de eerste journalist die het heengaan van de topvolleyballer vernam.

Na een woordje van de clubleiding volgen getuigenissen van gewezen ploegmaats als Frederik De Langhe en Sasha Koulberg. De Tjech Pavel Tresjnak, die als coach Lennik de eerste titel en beker bezorgde, zakt speciaal voor de herdenking naar ons land af. Als afsluiter komen echtgenote Sabine en de kinderen Seppe, Fien en Kato aan het woord.

Lennik is zijn sportheld nooit vergeten. De gemeente organiseerde meermaals een memorial en tien jaar geleden was er een eerste herdenking. De Lennikse sporthal werd naar Jo Baetens vernoemd. Nu draagt de hele site de naam van de betreurde topsporter. De accommodatie werd onlangs opgesmukt en uitgebreid met beachvolleybalterreinen en een Finse piste. Ook de weg naar de sporthal krijgt een nieuwe naam 'Jo Baetensdreef'.

Jo Baetens sloot zich op achtjarige leeftijd aan VC Lennik. Acht jaar later debuteerde de legende bij de eerste ploeg en won meteen het kampioenschap. De vaandeldrager van het Belgische volleybal bleef ondanks buitenlandse interesse in het Pajottenland waar hij vier keer werd uitgeroepen tot Speler van het jaar.

In onderstaande video zie je Jo Baetens in actie met Lennik tegen Maaseik. Baetens speelt met het nummer acht (in het shirt met de Opel/Sabena reclame).

Nu zondag vindt er in café 'The Square' op de Lennikse Markt een herdenkingsplechtigheid plaats. De plechtigheid zal geleid worden door radiopresentator Kris Baert. Hij was de eerste journalist die het heengaan van de topvolleyballer vernam. Na een woordje van de clubleiding volgen getuigenissen van gewezen ploegmaats als Frederik De Langhe en Sasha Koulberg. De Tjech Pavel Tresjnak, die als coach Lennik de eerste titel en beker bezorgde, zakt speciaal voor de herdenking naar ons land af. Als afsluiter komen echtgenote Sabine en de kinderen Seppe, Fien en Kato aan het woord. Lennik is zijn sportheld nooit vergeten. De gemeente organiseerde meermaals een memorial en tien jaar geleden was er een eerste herdenking. De Lennikse sporthal werd naar Jo Baetens vernoemd. Nu draagt de hele site de naam van de betreurde topsporter. De accommodatie werd onlangs opgesmukt en uitgebreid met beachvolleybalterreinen en een Finse piste. Ook de weg naar de sporthal krijgt een nieuwe naam 'Jo Baetensdreef'. Jo Baetens sloot zich op achtjarige leeftijd aan VC Lennik. Acht jaar later debuteerde de legende bij de eerste ploeg en won meteen het kampioenschap. De vaandeldrager van het Belgische volleybal bleef ondanks buitenlandse interesse in het Pajottenland waar hij vier keer werd uitgeroepen tot Speler van het jaar. In onderstaande video zie je Jo Baetens in actie met Lennik tegen Maaseik. Baetens speelt met het nummer acht (in het shirt met de Opel/Sabena reclame).