Nadat hij in de reeksen zaterdag als tweede Europeaan na zijn broer Kevin onder de 45 seconden was gedoken, liep Jonathan Borlée zondag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel een matige chrono van 45.31.

Borlée werd wel uit zijn concentratie gehaald door een valse start. Dader was Will Oyowe, zaterdag in de reeksen nog goed voor 46.85, die zo zijn medaillekansen in rook zag opgaan. Borlée liep een ontspannen baanronde en kwam als eerste uit de laatste bocht.

Halve seconde voorsprong

Aan de finish had hij een halve seconde voorsprong op het nummer twee, Erison Hurtault uit Dominica (45.80). Nils Duerinck pakte het Belgisch zilver in 46.80, Arnaud Destatte brons in 47.07. Zij lijken dus vrij zeker van minstens een plaats als reserve in de 4x400m aflossingsploeg op het WK atletiek in Daegu. Arnaud Ghislain startte niet, Antoine Gillet loopt later op het BK de 200 meter, net als Kevin Borlée.

Wendy Den Haeze is op de 400 meter Belgisch kampioene bij de vrouwen geworden. Ze haalde het in 53.74 voor Lindsy Cozijns en de afscheidnemende Elke Bogemans. (Belga/SD)

Nadat hij in de reeksen zaterdag als tweede Europeaan na zijn broer Kevin onder de 45 seconden was gedoken, liep Jonathan Borlée zondag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel een matige chrono van 45.31. Borlée werd wel uit zijn concentratie gehaald door een valse start. Dader was Will Oyowe, zaterdag in de reeksen nog goed voor 46.85, die zo zijn medaillekansen in rook zag opgaan. Borlée liep een ontspannen baanronde en kwam als eerste uit de laatste bocht. Halve seconde voorsprongAan de finish had hij een halve seconde voorsprong op het nummer twee, Erison Hurtault uit Dominica (45.80). Nils Duerinck pakte het Belgisch zilver in 46.80, Arnaud Destatte brons in 47.07. Zij lijken dus vrij zeker van minstens een plaats als reserve in de 4x400m aflossingsploeg op het WK atletiek in Daegu. Arnaud Ghislain startte niet, Antoine Gillet loopt later op het BK de 200 meter, net als Kevin Borlée. Wendy Den Haeze is op de 400 meter Belgisch kampioene bij de vrouwen geworden. Ze haalde het in 53.74 voor Lindsy Cozijns en de afscheidnemende Elke Bogemans. (Belga/SD)