Jonathan en Kevin Borlée door naar halve finale 400 meter

© AFP

Op het WK atletiek in Moskou hebben de Borlée broers zich allebei gekwalificeerd voor de halve finales van de 400 meter.

Kevin Borlée heeft zich probleemloos gekwalificeerd voor de halve finales van de 400 meter op het WK atletiek in Moskou. In de vierde reeks liep Borlée vanuit baan 7 naar de tweede plaats in 45.32. Zijn seizoensbeste tijd bedraagt 44.73, zijn persoonlijk record 44.56. De zege ging naar de Dominikaan Luguelin Santos, de zilveren medaille van de Spelen in Londen, in 45.23.

Een half uur voor Kevin stootte ook tweelingbroer Jonathan Borlée door naar de halve finales. De Belgische recordhouder werd eveneens tweede in zijn reeks in 45.14.

De eerste vier van elke reeks en de vier snelste tijden plaatsten zich voor de halve finales, die maandagavond (18u05 Belgische tijd) worden gelopen.

De finale staat dinsdagavond (19u50) op het programma. De scherpste tijd in de reeksen kwam op naam van de Amerikaan LaShawn Merritt, die de derde reeks won in 44.92. Olympisch kampioen en topfavoriet Kirani James uit Grenada won de vijfde reeks in 45.00. Jonathan Borlée klokte de negende tijd van alle deelnemers, Kevin de tiende tijd. (Belga/EE)