Wilde de 21-jarige Jorinde Verwimp een ticket voor de Grand Prix Special van vrijdag pakken, dan moest ze in de Grand Prix in de top acht eindigen bij de amazones die niet met hun landenploeg een ticket voor de GP Special veroverden. Dat lukte haar niet. De Fransman Pierre Volla is de laatste individuele ruiter die opgevist wordt. Hij eindigde op de 30e plaats met 71,500 procent.

'Vermoeid'

"Een echte verklaring heb ik er niet voor, Tiamo voelde moe aan", zo Verwimp na afloop hun prestatie. Ze had 72 procent vooropgesteld als het niveau dat vereist was voor een finaleplaats.

"We hebben nochtans niet zwaar getraind en in de training was hij nog fit. Het is de eerste keer dat hij een vliegreis maakte, misschien heeft dat ook een invloed of is het gewoon een samenloop van omstandigheden. Het eerste deel van de proef reed ik foutloos, maar in de galopwissels om de pas ging het mis en ook de linkerpirouette ging de mist in. Dat zijn onderdelen die dubbel tellen zodat een hoger percentage niet meer haalbaar was. Ik ben wel blij dat ik deze Olympische Spelen heb mogen meemaken, maar ik had het toch graag beter gedaan."

Vervanging

In de individuele competitie leidt de Britse Charlotte Dujardin (Valegro) met 85,071 procent. De medailles worden maandag in de vrije kür (freestyle) uitgereikt. In principe zou Fanny Verliefden voor Team Belgium aantreden in Brazilië maar een blessure van haar paard Annarico besliste er in juni anders over. Daardoor mocht Verwimp zich opmaken voor haar eerste Spelen.

(Belga/RR)

Wilde de 21-jarige Jorinde Verwimp een ticket voor de Grand Prix Special van vrijdag pakken, dan moest ze in de Grand Prix in de top acht eindigen bij de amazones die niet met hun landenploeg een ticket voor de GP Special veroverden. Dat lukte haar niet. De Fransman Pierre Volla is de laatste individuele ruiter die opgevist wordt. Hij eindigde op de 30e plaats met 71,500 procent."Een echte verklaring heb ik er niet voor, Tiamo voelde moe aan", zo Verwimp na afloop hun prestatie. Ze had 72 procent vooropgesteld als het niveau dat vereist was voor een finaleplaats. "We hebben nochtans niet zwaar getraind en in de training was hij nog fit. Het is de eerste keer dat hij een vliegreis maakte, misschien heeft dat ook een invloed of is het gewoon een samenloop van omstandigheden. Het eerste deel van de proef reed ik foutloos, maar in de galopwissels om de pas ging het mis en ook de linkerpirouette ging de mist in. Dat zijn onderdelen die dubbel tellen zodat een hoger percentage niet meer haalbaar was. Ik ben wel blij dat ik deze Olympische Spelen heb mogen meemaken, maar ik had het toch graag beter gedaan." In de individuele competitie leidt de Britse Charlotte Dujardin (Valegro) met 85,071 procent. De medailles worden maandag in de vrije kür (freestyle) uitgereikt. In principe zou Fanny Verliefden voor Team Belgium aantreden in Brazilië maar een blessure van haar paard Annarico besliste er in juni anders over. Daardoor mocht Verwimp zich opmaken voor haar eerste Spelen.(Belga/RR)