Olazabal leidde het Europese team, met Nicolas Colsaerts in de rangen, in de afgelopen Ryder Cup naar een knappe zege tegen Amerika. Na een 10-4 achterstand won Europa alsnog de thriller met 14,5 tegen 13,5.

Over twee jaar vindt de volgende editie van het prestigieuze golftoernooi plaats in het Schotse Gleneagles, maar dat zal zonder Olazabal zijn. De Spanjaard legt zijn functie neer, zo maakte hij bekend op een persconferentie in Londen.

"Ergens wil ik nog wel verder doen, maar ik kan jullie verzekeren dat dit niet het geval zal zijn", vertelde hij. "Een heel aantal spelers kan mij vervangen maar het zou niet fair zijn een naam naar voor te schuiven."

Als mogelijke opvolgers van Olazabal worden de Ier Paul McGinley en de Schot Paul Lawrie, die in Chicago deel uitmaakte van het winnende team, genoemd. (KVDA)

Olazabal leidde het Europese team, met Nicolas Colsaerts in de rangen, in de afgelopen Ryder Cup naar een knappe zege tegen Amerika. Na een 10-4 achterstand won Europa alsnog de thriller met 14,5 tegen 13,5. Over twee jaar vindt de volgende editie van het prestigieuze golftoernooi plaats in het Schotse Gleneagles, maar dat zal zonder Olazabal zijn. De Spanjaard legt zijn functie neer, zo maakte hij bekend op een persconferentie in Londen. "Ergens wil ik nog wel verder doen, maar ik kan jullie verzekeren dat dit niet het geval zal zijn", vertelde hij. "Een heel aantal spelers kan mij vervangen maar het zou niet fair zijn een naam naar voor te schuiven." Als mogelijke opvolgers van Olazabal worden de Ier Paul McGinley en de Schot Paul Lawrie, die in Chicago deel uitmaakte van het winnende team, genoemd. (KVDA)